fbpx
Сьогодні
22:31 17 Гру 2022

Для відновлення системи охорони здоров'я Світовий банк надасть Україні позику на €100 млн

Фото: Getty Images

Протокол переговорів щодо залучення позики на суму €100 мільйонів для відновлення української системи охорони здоров'я був підписаний Україною та Світовим банком.

Про це пише Рубрика, посилаючись на портал МОЗ України.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко розповів, що "кошти будуть направлені на реалізацію комплексу невідкладних заходів для повернення до стабільної роботи системи охорони здоров'я".

А також для "відновлення зруйнованих чи пошкоджених війною медичних закладів, їх модернізацію та підвищення ефективності", додав він.

Зазначають, що Україна та Світовий банк підписали протокол переговорів щодо залучення позики на суму €100 млн. Разом з тим було також підписано грант Глобального фонду фінансування на суму $10 млн для реалізації проєкту "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя".

До того ж кошти планують направити на модернізацію та підвищення ефективності стаціонарної допомоги та вдосконалення та посилення первинної медико-санітарної допомоги.

Окрім того, частину коштів буде виділено на задоволення нових потреб в охороні психічного здоров'я та реабілітації та розвиток електронної системи охорони здоров'я.

Нагадаємо, що на початку липня уряд представив проєкт плану відновлення України на міжнародній конференції в Швейцарії. Згідно з ним наша країна потребує $750 млрд інвестицій.

Зазначимо, що 16 грудня Світовий банк створив Цільовий фонд підтримки уряду й подальшого відновлення України, загальна сума початкових внесків фонду становить 250 мільйонів доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: