fbpx
Сьогодні
14:20 15 Гру 2022

У Маріуполі окупаційна влада планує встановити новорічну ялинку

"Влада" російських загарбників у тимчасово окупованому Маріуполі збирається встановити новорічну ялинку.

Про це заявив колаборант і очільник окупаційної "адміністрації" Костянтин Іващенко у Telegram.

Він зазначив, що висота ялинки, яку загарбники хочуть встановити на руїнах зруйнованого міста, сягатиме 20 метрів.

За словами Іващенка, дерево розташують у центрі міста – на площі Свободи. До речі, її загарбники вже "перейменували" на площу Леніна.

Нагадаємо, минулого року у Маріуполі ялинка стояла на Театральній площі, навпроти драмтеатру, на який росіяни скинули потужну бомбу.

Окрім того, окупаційна "влада" анонсувала у Маріуполі дитячу "акцію" під назвою "Ялинка бажань". Як повідомив колаборант Іващенко, і ялинку, і акцію "допоможе провести Санкт-Петербург".

Маріуполь

Фото: Маріупольська міськрада

Ба більше, маріупольських школярів на новорічні свята збираються возити на "спеціальну культурну програму та екскурсії новорічним Санкт-Петербургом".

"На запрошення губернатора Олександра Беглова школярі Маріуполя зможуть провести зимові канікули у місті-побратимі", – заявляє глава окупаційної "адміністрації". Він вважає, що діти "отримають безліч найприємніших емоцій та вражень".

"Встановлення святкової ялинки у зруйнованому Маріуполі – це черговий цинізм та танець на кістках тисяч померлих від рук росіян мирних маріупольців. Це зневага до пам'яті людей, яким не дали дожити до Нового року", відреагували у діючій Маріупольській міській раді на такий "жест" з боку псевдоадміністрації.

Довідка

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Нині у місті залишаються понад 100 тис. жителів. Маріуполь загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: