fbpx
Сьогодні
11:53 15 Гру 2022

The Washington Post: комплекти "розумних бомб" передати Україні планують Сполучені Штати

English version here

Фото: U.S. Navy

Сучасне електронне обладнання, яке перетворює некеровані авіаційні боєприпаси на "розумні бомби" планує надати адміністрація Байдена до в України. Вони мають можливість з високою точністю вражати позиції російських військ.

Про це пише The Washington Post із посиланням на високопосадовців США, знайомих із цим питанням.

у виданні зазначили, що поки не відомо, чи схвалив президент Джо Байден або хтось із його головних радників запропоноване передання JDAM Україні.

Джерела WP не сказали, будуть українські війська використовувати комплекти на авіаційній чи наземній зброї. Або які конкретні системи в українському арсеналі будуть посилюватися у такий спосіб.

Комплекти, які Пентагон називає Joint Direct Attack Munition (JDAM), передбачають пристрої глобального позиціювання для високої точності, які можна прикріплювати до різноманітної зброї.

Військові США використовували цю технологію на бомбах вагою до 900 кг, зазвичай встановлюючи її в бомбардувальниках і винищувачах.

Адміністрація Байдена раніше вже надала Україні високошвидкісні протирадіаційні ракети повітряного базування та HARM, щоб посилити здатність України завдавати авіаударів. Але ця зброя функціонує інакше, ніж JDAM, що має GPS-наведення.

Постачання JDAM ознаменувало б ще один важливий крок Вашингтона для допомоги Україні й створило б новий спосіб націлювання на російські підрозділи та штаби, пише WP.

З початку повномасштабного російського вторгнення США вже надали Україні близько 20 мільярдів доларів безпекової допомоги.

Радник Білого дому з нацбезпеки Джейк Салліван на початку цього тижня передбачив, що Вашингтон скоро оголосить про нові постачання зброї.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: