fbpx
Сьогодні
10:44 13 Гру 2022

У білорусі оголосили про початок "раптової перевірки бойової готовності"

13 грудня у Міноборони республіки Білорусь заявили про початок "раптової перевірки бойової готовності" за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка.

Про це повідомила пресслужба Міноборони Білорусі.

У відомстві повідомили, що заходи матимуть комплексний характер. А війська мають у найкоротші терміни:

  • висунутись у призначені райони,
  • здійснити їхнє інженерне обладнання,
  • організувати охорону та оборону,
  • навести мостові переправи через річки Неман та Березина.

У цей період заплановано пересування військової техніки та особового складу. Тому тимчасово обмежили рух транспорту окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості.

Зазначимо, "Беларускі Гаюн" повідомив про те, що напередодні військово-пропагандистські канали заявили про початок чергового етапу бойового злагодження так званого спільного Регіонального угрупування військ Білорусі та росії. А також про переміщення російської техніки у район Брестського полігону.

Як писала Рубрика, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 грудня відомо, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишається без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Довідка

Раніше командувач Об'єднаних Сил ЗС України Сергій Наєв розповів, що на території Білорусі триває накопичення сил так званого Регіонального угруповання, до якого входять російські війська.

Та на цей момент загрози з боку Білорусі ще немає. А українські військові постійно відстежують ситуацію та готують сили до адекватного реагування.

У разі зростання воєнної загрози, залежно від її кількісного і якісного складу, передбачена допомога додаткових сил і засобів на півночі, якими посилить Генштаб ЗСУ, розповів Наєв.

Білорусь офіційно не відправляла своїх військ на війну проти України. Проте вона надає свою територію для російських загарбників, які обстрілюють Україну та приймала на лікування військових рф тощо.

3 грудня міністр оборони росії сергій шойгу прибув до Білорусі на переговори з білоруським главою Міноборони Віктором Хрєніним.

Там вони підписали протокол щодо внесення змін до російсько-білоруської міждержавної угоди про спільне забезпечення регіональної безпеки у військовій сфері.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: