fbpx
Сьогодні
12:58 11 Гру 2022

The Washington Post: спроба України звільнити Крим може підштовхнути путіна до використання ядерної зброї

Використання президентом росії володимиром путіним ядерної зброї може бути у тому випадку, якщо Збройні сили України спробують звільняти Крим. У випадку невирішення питання півострова може призвести до десятилітнього конфлікту.

Про це пише The Washington Post.

Деякі західні чиновники сподіваються, що угода про передачу Криму росії може стати основою для дипломатичного завершення війни.

Українці відкидають цю ідею як небезпечно наївну, в той час, як росіяни заявляють, що вони не погодяться на те, що вже належить їм.

WP вважає, що відмова будь-якої сторони відступити загрожує перетворити війну на десятиліття конфлікту, як у секторі Гази чи Нагорному Карабаху.

У виданні зазначили, що надія України на повернення Криму довгий час здавалася надуманою фантазією. Проте нещодавні перемоги Києва на полі бою і помилки кремля несподівано зробили її правдоподібною – можливо, навіть небезпечною.

Захід звичайно підтримує Україну, але має побоювання, що будь-яке "українське військове вторгнення в Крим" може підштовхнути путіна до радикальних дій, тобто до використання ядерної бомби.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: