fbpx
Сьогодні
09:32 09 Гру 2022

Під Москвою загорівся торговий центр: площа пожежі становила 18 тис. кв. метрів

Photo: Illustrative

У ніч на п'ятницю почалася сильна пожежа у великому торговельному комплексі "Мега Хімки", розташованому на Ленінградському шосе, біля кордону Москви і Московської області.

Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляв ТАСС із посиланням на дані екстрених служб, торговий комплекс горить на всій площі, площа пожежі становить 18 тис. квадратних метрів.

Їй присвоєно четверту категорію складності, одну з найвищих.

Близько 8:30 за московським часом екстрені служби заявили журналістам, що пожежу було локалізовано на площі 7 тис. квадратних метрів.

Інтенсивність пожежі в гіпермаркеті помітно знизилася, передає кореспондент ТАСС із місця подій.

Представник МНС повідомив "Интерфаксу", що загорілася покрівля гіпермаркету OBI. Співробітники екстрених служб сказали ТАСС, що в OBI стався вибух, після якого почалося обвалення конструкцій.

На іншу частину ТЦ "Мега Хімки" вогонь не поширився.

Повідомляють про загибель щонайменше однієї людини. "За попередніми даними, загинула щонайменше одна людина. Чоловік, можливо, охоронець. Його тіло виявлено під час проведення розвідки", – цитує Інтерфакс співробітника екстрених служб.

МНС має намір залучити до гасіння пожежі авіацію. На допомогу прибули пожежники з Москви та інших районів Підмосков'я.

На відео, які публікують у телеграм-каналах, видно заграву і стовпи диму над торговим центром.

Крім того, чути і видно досить потужні вибухи. За даними екстрених служб, на які посилаються російські інформагентства, у відділі будматеріалів вибухали аерозолі та банки з фарбою.

Співробітники екстрених служб сказали "Интерфаксу", що серед версій, які розглядають, є і підпал.

"Розглядаються різні версії, включно з технічними – коротке замикання в елетромережі. Також розглядається навмисні дії, тобто підпал", – цитує агентство своє джерело.

Кореспонденти ТАСС передають такі слова неназваного представника екстрених служб: "Основна версія пожежі – коротке замикання. Займання виникло в магазині "Обі". Причиною великого поширення вогню став вибух".

Версію підпалу не підтверджують, основні версії причин пожежі – несправність обладнання та порушення під час робіт, повідомили РІА Новини в екстрених службах.

Прокуратура Підмосков'я почала перевірку за фактом пожежі, а Слідчий комітет порушив кримінальну справу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: