fbpx
Сьогодні
10:41 09 Гру 2022

СБУ повідомила про підозру ректору Почаївської семінарії УПЦ МП

Служба безпеки України повідомила про підозру ректору Почаївської духовної семінарії УПЦ МП, який здійснював антиукраїнську діяльність.

Про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини керівника Почаївської духовної семінарії в антиукраїнській діяльності, ідеться в повідомленні.

Архієпископ поширював через соцмережі дописи, якими принижував національну честь та гідність українців. Також своїми діями він сприяв розпалюванню релігійної ворожнечі та ненависті.

Щоб "розганяти" деструктивний контент, ректор використовував анонімний профіль у Фейсбуці, а для підготовки своїх публікацій користувався наративами російських пропагандистів.

Під час обшуків за місцем проживання фігуранта і в приміщеннях семінарії правоохоронці виявили літературу, яка повторювала тези кремля щодо внутрішньої ситуації в Україні.

Архієпископу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Як наголосили у спецслужбі, у своїй діяльності СБУ дотримується принципу неупередженості до діяльності будь-якої релігійної конфесії та поважає право кожного громадянина на свободу світогляду і віросповідання, як це визначено Конституцією України.

Заходи із викриття правопорушень проводили співробітники СБУ Тернопільської області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва Кременецької окружної прокуратури.

Довідка

СБУпроводить обшуки в єпархіях УПЦ МП в різних регіонах України. У багатьох виявлені особи з громадянством рф, проросійська література та мільйони готівки.

Зокрема на території Почаївської духовної семінарії й Івано-Франківської єпархії знайдена велика кількість антиукраїнських матеріалів, серед яких — пропагандистська література, що заперечує існування України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: