fbpx
Сьогодні
13:21 07 Гру 2022

Українська енергосистема поступово відновлюється, проте на сході ситуація надскладна

English version here

Фото Reuters

Після масованої російської ракетної атаки енергетична система України працює над поетапним відновленням постачання електроенергії, проте складною ситуація залишається на сході, де 6 грудня загарбники вчергове обстріляли енергетичні об'єкти.

Про це повідомляє "Укренерго".

У компанії нагадали, що на атомних станціях продовжує тривати процес завантаження блоків, які були відключилися через пошкодження електромереж, до планових показників.

Також наголосили в Укренерго, що на сході країни — складна ситуація.

"Ввечері 6 грудня окупанти повторно обстріляли декілька об'єктів енергетичної інфраструктури. Водночас температура в регіоні досягла -17°C. Аварійно-ремонтні роботи тривають цілодобово", підкреслили у компанії.

У ДТЕК повідомляли, що 6 грудня росіяни двічі обстріляли одне енергетичне підприємство, але не вказали, в якій області.

Унаслідок обстрілів об'єкт відключили від енергосистеми. Це призвело до обмежень енерго- та теплопостачання в регіоні.

Також триває ліквідація наслідків ракетної атаки на Київщині та Одещині, там налагоджується електропостачання за резервними схемами.

В енергосистемі досі є суттєвий дефіцит, тому всі обленерго отримали ліміти на споживання електроенергії. У регіонах, де перевищили ліміти, уже вводять аварійні відключення.

Наприклад, екстрені відключення застосовують у Києві.

Пошкодження енергосистеми

Вдень 5 грудня росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по Україні. Агрессор випустив понад 7 десятків ракет. Більше 60 з них збила українська ППО.

Укренерго повідомила, що внаслідок чергової масованої атаки рф по українській енергетиці по всій Україні відбудуться аварійні відключення електроенергії.

Прем'єр-міністр заявив про влучання в енергооб'єкти у Київській, Вінницькій та Одеській областях. Через це "Укренерго" знову вводило аварійні відключення електропостачання в усіх областях України попри те, що з 5 грудня прогнозувалося повернення до планових графіків.

В Укренерго прогнозують, що Україна може повернутися до планових графіків вимкнення електроенергії вже цього тижня, якщо не буде нових обстрілів.

Це була вже 8-ма така масована атака по Україні. Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, а також 11, 15 та 23 листопада.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: