fbpx
Сьогодні
12:32 07 Гру 2022

У Литві після анулювання ліцензії у Латвії російський телеканал "Дождь" припинить своє мовлення

Фото: Канал "Дождь"

Слідом за Латвією у ще одній прибалтійській країні Литві анулювали ліцензію російському телеканалу "Дождь".

Про це повідомляють на сайті Литовської комісії з радіо та телебачення.

Нагадаємо, що ця ліцензія діяла від 6 червня 2022 року та давала право на розповсюдження контенту в Європейському Союзі, росії, США та інших країнах.

Зазначимо, що ліцензії телеканал позбувся у Литві після того, як Національна рада електронних медіа Латвії анулювала ліцензію "Дождю" через загрозу національній безпеці та громадському порядку.

"Телеканал був включений до списку програм, що відтворюються ретрансляторами телевізійних програм, що надають послуги в Латвії, послуг провайдерів аудіовізуальних медіапослуг на замовлення, доступних на платформі обміну відео YouTube", пояснили в Литовській комісії з радіо та телебачення.

8 грудня, у четвер, рішення набуде чинності в ніч проти четверга.

Довідка

Як писала Рубрика, 6 грудня російському телеканалу "Дождь" анулювали ліцензію на мовлення в Латвії з міркувань безпеки та громадського порядку.

Національна рада Латвії з питань електронних засобів масової інформації оцінила низку порушень, яких канал припустився впродовж останнього часу.

Так, на телеканалі "Дождь" була відсутня звукова доріжка латиською мовою та зображений окупований Крим на карті як частина території росії.

2 грудня канал навіть оштрафували на 10 тисяч євро за карту, де Крим показаний частиною росії.

Крім того, телеведучий дозволив собі назвати російську армію "нашою армією" та говорив про допомогу російським військовим.

Також Рада оцінила інформацію, отриману від Служби державної безпеки. Чого саме стосується інформація, регулятор не розголошує.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: