fbpx
Сьогодні
12:45 07 Гру 2022

Омбудсмен: інформаційну політику кремля реалізує Amnesty International

Фото Reuters

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International "реалізує інформаційну політику кремля", тому що поширює листівки, в яких називає розслідування Міжнародного кримінального суду (МКС) щодо України "вибірковим правосуддям".

Про це повідомляється на сайті омбудсмена.

За його словами, в організації запевняють, що, розслідуючи воєнні злочини в Україні, МКС відмовляє іншим країнам у правосудді.

Лубінець повідомив:  "Відповідні листівки з написом "selective justice is justice denied" ("вибіркове правосуддя — це відмова в правосудді") Amnesty International розповсюджує на 21-й сесії Асамблеї держав-учасниць (ASP) Римського статуту".

Він додав, що Amnesty International закликає всі держави-учасниці та Асамблею в цілому розглянути ключові рекомендації "з доволі агресивною антиукраїнською рекламою".

Омбудсмен припустив: "З метою, напевно, знизити рівень підтримки України серед демократичного світу і зменшити увагу до геноцидної політики російської федерації".

Як розповів Лубінець, ще влітку організація намагалася показати "несправедливу увагу" МКС до подій в Україні й розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності, які вчиняє російська федерація.

листівка, яку нібито поширює Amnesty International

Ґрунтувалися ці звинувачення на тому, що окремі країни підтримують розслідування по Україні, зокрема фінансово та експертно, а в інших країнах — не так активно.

Він зауважив: "Як омбудсман я вимушений реагувати на подібні випадки передусім для того, щоб ті люди та організації, які фінансують Amnesty International, були поінформовані про те, що організація вже явно реалізує інформаційну політику кремля".

Довідка про скандал з Amnesty International

4 серпня Amnesty International опублікувала доповідь, у якій заявила, що українські військові у спробі відбити російських окупантів наражають на небезпеку цивільне населення.

В організації заявили, що знайшли докази того, що ЗСУ завдавали ударів із житлових районів, а також базувались у цивільних будівлях у 19 містах і селах.

Згодом Центр протидії дезінформації при Раді нацбезпеки та оборони України проаналізував те, як за допомогою звіту Amnesty International росія виправдовує вчинені в Україні злочини проти людства.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: