fbpx
Сьогодні
16:41 07 Гру 2022

Екорішення: У Києві впровадять європейські стандарти догляду за деревами

Наразі у столиці розробляють офіційну українську версію євростандартів догляду за деревами.

Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

У чому проблема? 

Кияни часто критикують "Київзеленбуд" за непродуману обрізку дерев та відсутність адекватного догляду та лікування. Одна з петицій навіть вимагає розформувати "Київзеленбуд". Також містяни створювали петицію з вимогою заборонити обрізку дерев. Люди обурені, що після комунальників у місті залишаються одні пеньки, а дерева продовжують хворіти. 

Яке рішення? 

У Києві розпочалася робота над створенням офіційної української версії європейських стандартів догляду за деревами — Technical Standards in Tree Work. Робочу групу спеціалістів організовує Управління екології та природних ресурсів КМДА спільно з КО "Київзеленбуд". Наступним кроком стане впровадження стандартів на рівні столиці.

У Києві впровадять європейські стандарти догляду за деревами

Як це працює? 

За словами Возного — це досить складний процес, який потребує залучення структур національного рівня. Асоціація міст України допоможе в підборі регіональних фахівців для роботи над українською версією стандартів. Окрім того, Асоціація міст України забезпечить можливість використання цих стандартів і в інших громадах України.

Олександр Возний пояснив, що Technical Standards in Tree Work — проєкт, створений за підтримки ЄС для розробки європейських технічних стандартів щодо посадки, обрізки, та догляду за деревами. Участь у розробці стандартів, які відображають найкращі європейські практики роботи з деревами, взяли 12 організацій із 11 країн Європи: асоціації арбористів, інститути, тренінгові та дослідницькі центри. Робота над створенням документації тривала з вересня 2019-го до серпня 2022 року

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: