fbpx
Сьогодні
16:09 06 Гру 2022

"Зброя Перемоги": з нагоди Дня Збройних сил Укрпошта випустила нову благодійну марку

Фото: Укрпошта

Укрпошта ввела в обіг нову благодійну марку "Зброя Перемоги" до Дня Збройних сил України, на якій зображена зброя, що використовують наші воїни для ліквідації ворога.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Укрпошти.

Повідомили, що спецпогашення провели у київському головпоштамті. Вони також пройдуть у всіх регіонах України, протягом двох днів (6-7 грудня).

Укрпошта наголосила,що зображення створили художники-графіки Сергій та Олександр Харуки.

Тираж марки "Зброя Перемоги" складає 200 тисяч примірників.

Як зазначили у компанії, частину зібраних коштів спрямують на допомогу українським військовим.

В Укрпошті наголошують, що штемпелі тимчасово окупованих АР Крим та Севастополя працюватимуть на київському головпоштамті.

"Окрім того, що поштові марки військового часу від Укрпошти закарбовують важливі історичні події, героїчні образи та озброєння армії, також вони допомагають збирати кошти на потреби ЗСУ.

Завдяки благодійній складовій цього поштового випуску кожен небайдужий може зробити особистий внесок задля підтримки наших захисників та наближення Перемоги!", – заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Марковий аркуш "Зброя Перемоги" складається з 6 поштових марок. На ньому зображено такі військові комплекси:

  • реактивна система залпового вогню "Вільха";
  • протикорабельний ракетний комплекс "Нептун";
  • переносний протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П";
  • безпілотник "Байрактар ТБ2";
  • переносний протитанковий ракетний комплекс FGM-148 "Джавелін";
  • високомобільна артилерійська ракетна система "M142 Хаймарс".

Укрпошта також традиційно випустила конверт "Перший день", немаркований конверт та картку. У компанії обіцяють запустити продаж тематичного мерчу.

Придбати її можна з 6 грудня в міських відділеннях Укрпошти, в офіційному онлайн-магазині компанії, а також на маркетплейсах Prom, Kasta, Rozetka, eBay та Amazon.

Довідка

"Вільха" – реактивна система залпового вогню, призначена для ураження на дальніх відстанях броньованої, легкоброньованої та неброньованої техніки. На початку лютого 2022 року українські військові ліквідували цими ракетами десятки одиниць бронетехніки, систем ППО, засобів РЕБ та мобільних командних пунктів окупантів. (Україна).

"Нептун" – протикорабельний ракетний комплекс наземного базування з протикорабельними крилатими ракетами, призначений для ураження бойових кораблів кораблів класу крейсер, есмінець, фрегат і корвет. (Україна). Саме українськими ракетами "Нептун" 13 квітня 2022 року Збройними Силами України було знищено російський крейсер "Москва".

"Стугна-П" – переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження рухомих та нерухомих броньованих цілей. "Стугна-П" вдало використовується ЗСУ для знищення важливих цілей на великій відстані – танків, реактивних систем залпового вогню (Україна).

"Байрактар ТБ2" – безпілотний літальний апарат турецького виробництва з великою тривалістю польоту. Він став знаменитий не лише завдяки результативним ударним місіям, а й корегуванням реактивних систем залпового вогню (Туреччина).

FGM-148 "Джавелін" – переносний протитанковий ракетний комплекс, призначений для ураження бронетехніки, укріплень на землі, а також деяких літальних об'єктів. Саме "Джавелін" став вирішальною зброєю стримування на першому етапі війни. Він дозволив українським військовим діяти швидше за ворога, а бити точніше (США).

"M142 Хаймарс" – високомобільна артилерійська ракетна система, яка має в арсеналі керовані високоточні реактивні снаряди. Це реактивна система залпового вогню, яка дозволяє знищувати противника на відстані до 70 км. (США).

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: