fbpx
Сьогодні
Фото 20:56 02 Гру 2022

Викрадачі зрізали графіті Бенксі на Київщині, їх затримали

2 грудня у Гостомелі на Київщині зрізали графіті Бенксі. Групу людей, яка збиралася викрасти роботу з жінкою в протигазі та з вогнегасником у руках, затримала поліція.

Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції Київської області.

Близько 11:30 до поліції звернулися жителі Гостомеля та заявили, що невідомі зрізають картину Бенксі, яку він намалював на стіні понівеченого війною будинку.

Бенксі на Київщині

Поліцейські затримали групу з 8 людей віком від 27 до 60 років. Це жителі Києва та Черкас. Правоохоронці вилучили графіті та розпочали досудове розслідування.

Голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба розповів, що зараз ведуться консультації щодо зберігання та подальшої долі графіті.

викрадення графіті

За його словами, роботи Бенксі на Київщині перебувають під охороною поліції.

Він зазначив: "Ці зображення є символом нашої боротьби проти ворога. Це історії про підтримку та солідарність усього цивілізованого світу з Україною".

Довідка

Бенксі — псевдонім англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста й режисера, особа котрого не встановлена. Навколо його біографії та справжнього імені точиться багато суперечок. Згідно з найпоширенішими версіями, його справжнє ім'я — Роберт або Робін Бенкс.

Графіті Бенксі почали з'являтися на вулицях від початку 1990-х років. Нині його роботи оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на якій розміщені.

Бенксі намалював у Києві, Ірпені, Горенці, Бородянці сім графіті. Він підтвердив своє авторство в Instagram. Вартість українських робіт Бенксі оцінюють приблизно від 1 млн до 10 мільйонів доларів.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: