fbpx
Сьогодні
10:40 02 Гру 2022

Віцепрезидентка Єврокомісії застерегла Маска від допуску роспропаганди у Twitter

English version here

Віцепрезидентка Єврокомісії Вєра Юрова попередила нового власника Twitter Ілона Маска, що компанія повинна боротися з російською пропагандою щодо війни в Україні.

Про це Юрова заявила в інтерв'ю Bloomberg.

За її словами, нездатність відрізнити оманливий контент в Інтернеті "може призвести до дуже швидкого зловживання" у Twitter.

"Якщо не робити активних дій проти пропаганди, що означає видаляти фрагменти пропаганди, дезінформації, то ви активно підтримуєте війну… Це було б дуже складним і, можливо, небезпечним ходом для пана Маска, який хоче, щоб його сприймали як людину, що допомагає Україні", – зауважила Юрова.

При цьому вона згадала супутникову систему Маска Starlink, яка забезпечує інтернет-зв'язок як для цивільних громадян, так і військових в Україні.

"Якщо мережа легко використовується російською пропагандою, то ви, швидше за все, порушуєте правила санкцій, тому що ви можете поширювати контент, створений ЗМІ, що перебувають під санкціями, такими як Russia Today і Sputnik", – сказала Юрова.

Також вона наголосила, що Маску, який заприсягся повернути "свободу слова" у Twitter, не варто недооцінювати ЄС і значні санкції, на які може наразитися соцмережа, якщо не дотримуватиметься правил Євросоюзу.

"Мені здається, що пан Маск і, можливо, деякі інші люди з його оточення недостатньо розуміють, що Європа є передовою. Після багатьох років ретельного аналізу того, як підходити до цифрової сфери, ми вирішили регулювати, і регулювання мають стосуватися всіх, хто хоче вести бізнес на території ЄС", – сказала віцепрезидентка ЄК.

Довідка

На початку жовтня Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твіттері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни.

Він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері організував своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну, чи той, що за росію.

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: