fbpx
Сьогодні
Відео 21:24 01 Гру 2022

Радник глави Офісу президента озвучив цифру, скільки насправді загинуло українських захисників

Втрати української армії за час повномасштабної війни склали до 13 тисяч військових.

Про це заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в етері "24 каналу".

30 листопада президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн назвала ймовірну оцінку втрат України під час активної війни у 100 тисяч військових та понад 20 тисяч цивільних. Але згодом у Єврокомісії визнали, що помилилися та прибрали цю інформацію.

Подоляк заявив, що насправді втрати України у війні серед військових значно нижчі, а серед цивільних — навпаки більші.

Михайло Подоляк заявив: "У нас є офіційні оцінки Генерального штабу, є офіційні оцінки, які говорить Верховний головнокомандувач. І вони в нас становлять від 10 до 12,5-13 тисяч загиблих. Тобто, ми відкрито говоримо про кількість загиблих".

Подоляк зазначив, що у Силах оборони є більше втрат через поранення.

Він зазначив: "Ми чітко розуміємо, скільки в нас є загиблих, скільки поранених. І ми над цим працюємо з точки зору соціальної реабілітації, сімей тощо".

Водночас, за словами Подоляка, втрати з-поміж цивільного населення України "точно не 20 тисяч", і цифра "може бути суттєва".

Довідка

У Міністерстві оборони наголошували, що інформація про кількість загиблих українських бійців залишатиметься закритою до завершення воєнного стану.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 22 серпня заявляв про "майже 9 тисяч героїв, які загинули", однак не уточнив, за який період ця цифра. А 23 вересня Зеленський розповів, що українських військових загинуло у 5 разів менше, ніж російських. Станом на тоді росія втратила приблизно 56 тисяч своїх солдатів.

У жовтні Міноборони повідомляло, що співвідношення втрат серед українських захисників та російських солдатів на півдні становить приблизно 1 до 6,5.

Хоча невідома точна кількість загиблих українських захисників, речник президента України Сергій Никифоров розповів нам, що дані Єврокомісії про 100 тисяч полеглих військових є "фантастично далекою від реальності".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: