fbpx
Сьогодні
18:49 01 Гру 2022

Рада ухвалила законопроєкт про надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану

Законопроєкт щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану ухвалила Верховна Рада.

Народні депутати Ярослав Железняк та Олексій Гончаренко повідомили про це.

Також нардепи зауважили, що за відповідний законопроєкт №8081 проголосували 269 депутатів.

Цей законопроєкт передбачає, що під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надавати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Кожна з цих відпусток може бути надана не більш як на 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше ніж дві доби в один кінець.

Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз протягом календарного року за умови одночасної відсутності не більше ніж 30% загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу.

Довідка

Народний депутат, голова Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич пояснював: згідно з чинним законодавством, бійцю можуть надати короткострокову відпустку тільки з формулюванням "за сімейними обставинами". А втім, також залишається конструкція "за рішенням командира".

Цим законопроєктом депутати хотіли прибрати ці формулювання, бо є багато потреб у короткострокових відпустках на 2-3 дні чи після поранень.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: