fbpx
Сьогодні
11:26 01 Гру 2022

На Донеччині у Лимані затримали псевдоголову мікрорайону, яка працювала на росіян під час окупації

У результаті стабілізаційних заходів у звільнених районах Донецької області співробітники Служби безпеки України викрили ще одну ворожу поплічницю.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу СБУ, прокуратуру Донецької області.

Силовики зазначили, що місцева жителька сама "вийшла" на загарбників після захоплення міста Лиман у липні 2022 року та запропонувала свою допомогу у війні проти України.

Щоб показати свою прихильність, вона передала окупаційній владі "списки" українських патріотів, які потенційно могли чинити спротив агресору.

Лиман, колаборантка, СБУ

Фото: Прокуратура Донецької області

Загарбники призначили її "головою мікрорайону "Північний", де колаборантка сприяла поширювала проросійський кремлівський режим та "здавала" агресору учасників руху опору.

До того ж, вона допомагала загарбникам організовувати незаконний референдум щодо "приєднання" регіону до країни-агресора.

Для забезпечення підтримки "нової влади" і збору потрібної кількості "голосів" вона пропонувала "гумдопомогу" з рф у вигляді продуктового набору з пропагандистськими листівками.

Якщо хтось не погоджувався брати участь у фейковому референдумі, то вона погрожувала "скаргою" до окупаційних органів та репресіями.

Після звільнення Лиману колаборантка намагалась переховуватись і тим самим уникнути правосуддя, але їй це не вдалося.

Жінці оголошено підозру в колабораційній діяльності. Наразі суд арештував зловмисницю без можливості внесення застави.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: