fbpx
Сьогодні
Фото 12:42 01 Гру 2022

"Байрактар", Пес Патрон та "Мрія": як виготовляють патріотичні іграшки в Україні

В Україні на Чернігівщині виготовлялися патріотичні іграшки з початку повномасштабного вторгнення росії на українську землю, попри окупацію ворогом

Про це повідомляє Дом.

Як розповідають у виданні, місто Ніжин Чернігівської області перебувало в російській окупації протягом місяця.

Не зважаючи на це, майстрині швейної фабрики виходили працювати. Вони почали виготовляти патріотичні колекції іграшок після успішного створення іграшкового літака "Мрія".

Ніжин, патріотичні іграшки

Фото: Ілюстративне

Потім були "Байрактари" і легендарний пес Патрон.

Ніжин, патріотичні іграшки

Фото: Ілюстративне

Зазначимо, що пес Патрон є талісманом чернігівських піротехніків. Він служить у підрозділі Державної служби з надзвичайних ситуацій на Чернігівщині, тож саме в Ніжині зробили першого іграшкового "Патрона".

Для виготовлення однієї іграшки необхідно 40 хвилин, кажуть швачки. "Патронів" тут кілька видів і всі користуються популярністю. За день на фабриці шиють понад тисячу "Патронів".

Фабрика працювала навіть в окупації.

"Патріотичну колекцію почали з літака "Мрія". Почули, що нашу легендарну "Мрію" знищили, тож ми вирішили шити саме цей літак.

Потім з'явилася патріотична зброя, яка підтримує дух українців: "Байрактар", "Джавелін", "Стінгер". Зараз ми почали шити "Хаймарси", розповідає менеджерка фабрики"Копиця" Валентина Бойко.

Ніжин, патріотичні іграшки

На фабриці розповідають, що є попит на всі патріотичні іграшки, але найпопулярнішими залишаються символ рятувальників — пес Патрон та легендарний літак "Мрія".

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: