fbpx
Сьогодні
13:28 30 Лис 2022

Шойгу заявляє про наміри капітально розвивати ядерні сили

У 2023 році міністерство оборони росії буде капітально розбудовувати ядерні сили рф, про це заявляє міністр оборони рф Сергій Шойгу.

Про це повідомило російське пропагандистське видання "РИА Новости"

Шойгу заявив: "Наступного року особливу увагу приділимо капітальній розбудові в інтересах ядерних сил".

Він також додав, що збройні сили росії під час спеціальної військової операції  тестують нові способи застосування ракетних військ і артилерії.

За словами Шойгу, насамперед це стосується використання "розвідувально-ударних вогневих комплексів, що включають в себе безпілотні літальні апарати, а також сучасні та перспективні зразки озброєння".

Російський міністр оборони зазначив, що з урахуванням досвіду війни в Україні "вдосконалюється і контрбатарейна боротьба як одне з основних завдань вогневого ураження противника".

За словами Шойгу, до її виконання залучено далекобійні реактивні артилерійські системи "Торнадо-С" і артилерійські системи великої потужності "Малка" – вони нібито ефективно уражають "іноземні реактивні та артилерійські системи".
Глава Міноборони рф також запропонував застосовувати на війні в Україні "перспективні озброєння".

Довідка

Після оголошення часткової мобілізації в рф путін знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

На думку сенатора США, республіканця Джима Ріша, переростання війни росія проти України у ядерну війну малоймовірне і кремль не наважиться застосувати ядерну зброю.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: