fbpx
Сьогодні
10:17 29 Лис 2022

В Ізраїлі відбулася зустріч делегації з України та представників ЦАХАЛу: говорили про ППО

English version here

Українська делегація відвідала Ізраїль для перемовин із представниками Армії оборони країни (ЦАХАЛ), під час яких обговорювалися питання щодо протиракетної оборони.

Про це мова йде в повідомленні ізраїльського репортера Моріа Асраф Волберг у Twitter.

Нагадаємо, що Ізраїль відмовляється надавати Україні озброєння для боротьби із російською агресією.

Очевидно, щоб не псувати відносини з росією. На всі офіційні запити Києва із проханням надати системи ППО у Тель-Авіві відповідають, що до такого не готові.

Як зазначив журналіст, до делегації від України входив високопоставлений офіцер ЗСУ, а інформацію про візит було озвучено у редакції у понеділок увечері.

"Делегація з Києва, зокрема високопоставлений військовослужбовець української армії, нещодавно прибула до Ізраїлю для серії зустрічей з офіційними особами ЦАХАЛу.

Метою офіційного візиту було сприяння будівництву українцями систем попередження про протиракетну оборону", наголошують у публікації.

Також Волберг зазначає, що в Ізраїлі візит делегації хотіли зберегти в таємниці "через політичну чутливість по відношенню до Москви".

Нагадаємо, що президент Ізраїлю заявив про "певні обмеження" на постачання Україні систем ППО.

При цьому, за інформацією ЗМІ, Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для боротьби з іранськими дронами-камікадзе.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: