fbpx
Сьогодні
Відео 21:45 27 Лис 2022

Кличко отримав відповідь від "Слуг народу" щодо "пунктів незламності": "разом підемо на інспекцію"

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував заяву міського голови Києва Віталія Кличка щодо роботи пунктів обігріву в столиці.

Про це пише "Суспільне".

Раніше Кличко запевнив, що в Києві облаштували понад 430 пунктів обігріву, ще сто — збираються розгорнути "у випадку надзвичайної ситуації" і додав, що темі пунтків обігріву "надали політичного забарвлення".

Ще раніше Арахамія повідомив, що представники "Слуги народу" проведуть інспекцію пунктів обігріву і відповідь на скарги громадян. А президент Зеленський заявив, по всій країні розгорнуті "пункти незламності", але не у всіх містах місцева влада попрацювала якісно. Зокрема, багато скарг у Києві.

Арахамія запропонував владі Києва протягом тижня "виправити помилки".

"І ми разом з міським головою підемо на інспекцію. Це буде найкращим доказом того, що ніхто з нас не шукає спекуляцій", — додав депутат.

Він наголосив, що Київ залишається пріоритетною ціллю для росії.

"росіяни будуть далі бити по критичній інфраструктурі, щоб зробити життя в місті нестерпним. Завдання для усіх нас — створити у Києві точки стабільності, де люди отримають підтримку в критичний момент. Це зробить або влада міста, або ми знайдемо тих, кому не байдуже на 3 мільйони киян. Нас насправді влаштовують обидва варіанти. Але політичної боротьби на цій темі не буде і бути не може. Чому ми вирішили провести інспекцію? Тому що доповіді влади міста сильно відрізняються від того, що говорять люди і що публікують ЗМІ. Ми вирішили перевірити все самі. З однією метою — виправити ситуацію. Все інше нас не цікавить. Звичайно хтось може сказати, що депутати погані, а пункти хороші. Але якщо станеться так, що десяткам тисяч киян доведеться терміново самим "проінспектувати" "Пункти незламності" і вони побачать та почують те саме, що і ми, то легше від цього нікому не стане", — розповів Арахамія і опублікував відео перевірки пунктів.

Довідка

Для захисту цивільного населення під час надзвичайних ситуацій у Києві створюють "пункти незламності". Вони мають працювати в адміністративних установах, а також на базах вже існуючих пункти обігріву.

З'явилася інтерактивна карта пунктів обігріву, які створені у Київській області. На карті позначені пункти в усіх семи районах області.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: