fbpx
Сьогодні
14:09 26 Лис 2022

Загроза національній безпеці: Білий дім заборонив продаж обладнання Huawei та ZTE

Фото: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Оскільки нове телекомунікаційне обладнання від китайських Huawei та ZTEС може нести загрозу для національної безпеки США, то Білий дім заборонив його продаж.

Про це пише Reuters.

У виданні повідомили, що федеральна комісія зі зв'язку США прийняла остаточні правила, які забороняють продаж або імпорт китайського виробника обладнання для відеоспостереження Dahua Technology Co, фірми відеоспостереження Hangzhou Hikvision Digital Technology Co Ltd і телекомунікаційної компанії Hytera Communications Corp Ltd.

Такий крок Вашингтон був змушений зробити проти китайських технологічних гігантів на тлі побоювань, що Пекін може використовувати їх для шпигування за американцями.

"Ці нові правила є важливою частиною наших постійних дій щодо захисту американського народу від загроз у національній безпеці, пов'язаних із телекомунікаціями", заявила голова Федеральної комісії зв'язку Джессіка Розенворселі.

Ще у червні 2021 року Федеральна комісія зв'язків США заявила, що розглядає можливість заборонити всі дозволи на використання обладнання для всіх компаній із зазначеного списку.

Це сталося після того, як у березні 2021 року п'ять китайських компаній були включені до так званого "списку охоплених" як такі, що становлять загрозу національній безпеці відповідно до закону 2019 року, спрямованого на захист комунікаційних мереж США.

Нагадаємо, що адміністрація президента США Джо Байдена ввела нові обмеження на продаж деяких складних комп'ютерних чіпів Китаю та росії, аби усунути ризик використання їх у воєнних цілях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: