fbpx
Сьогодні
12:38 19 Лис 2022

Ексочільника НБУ Шевченка та колишнього депутата Грановського, оголошених у розшук, бачили у Відні

Народного депутата минулого скликання Олександра Грановського та колишнього голову Нацбанку Кирила Шевченка, яких висунули підозру в корупції, бачили в австрійській столиці Відень.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

"Обидва оголошені в розшук і переховуються від Національного антикорупційного бюро / Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за кордоном", зазначили активісти-антикорупціонери.

Окрім того, у Центрі зазначили, що Вищий антикорупційний суд обирає Шевченку та Грановському запобіжний захід, що дозволить у майбутньому вимагати їхньої екстрадиції.

Також активісти зауважили, що ще донедавна адвокати Грановського запевняли, ніби їхній клієнт постійно перебуває на Кіпрі.

Довідка

Як писала Рубрика, у жовтні Кирило Шевченко подав у відставку з посади голови Нацбанку. Він оголосив, що ухвалив таке рішення "через причини, пов'язані зі здоров'ям, які не може далі ігнорувати".

Проте, вже 9 листопада ексочільника Національного банку України Кирила Шевченка оголосили в міжнародний розшук у межах справи щодо розкрадань в "Укргазбанку".

Бізнесмена та колишнього народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Олександра Грановського оголосили в розшук 15 листопада.

Його вважають організатором корупційної схеми, через яку Одеському припортовому заводу завдали шкоди на суму 93,3 мільйона гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: