fbpx
Сьогодні
22:00 11 Лис 2022

Рішення для перемоги: творці "єППО" з Одеси розробили прилад нічного бачення для наших захисників

Творці застосунку "єППО", який допомагає збивати російські крилаті ракети, розробили прилад нічного бачення "Сова 0.2" для військових України

Про це повідомляє "Суспільне".

Прилад нічного бачення дозволить бійцям ЗСУ їздити ввечері та вночі без увімкнених фар. За словами розробників, встановити його можна за пʼять хвилин, а собівартість – менша ніж в іноземних виробників.

Координатор волонтерської групи "Технарі" Геннадій Сульдин говорить: "Вимоги військових такі, щоб цей прилад міг експлуатуватися 24/7 цілий рік, зимою і влітку. Щоби він не був капризним, був вологостійким і щоб його встановлення на автівку чи демонтаж займали лічені хвилини".

У комплект входять 4К-монітор з несенсорними кнопками керування, авіаційні розʼєми та камери.

Камеру встановлюють на дах авто, а екран – всередині салону. Завдяки приладові військові можуть у темноті бачити перед собою на 30 метрів. Також можна встановити й другу камеру позаду автівки.

Довідка:

Група програмістів "Технарі" розробили застосунок "єППО" всередині вересня 2022 року. Він має допомогти українським військовим збивати російські крилаті ракети, зокрема "калібри". Розробники домовилися з Мінцифрою про захист даних застосунку й інтеграцію "єППО" в "Дію".

Рубрика:
Технології

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: