fbpx
Сьогодні
19:54 06 Лис 2022

Україна надала Болгарії список озброєння, яке вона потребує війни з росією, - посол

Міністерство оборони України передало Болгарії перелік із 30 найменувань озброєння, яке потребує Україна для боротьби з армією рф

Про це повідомив посол України у Болгарії Віталій Москаленко, пише "ЄП" із посиланням на Інтерфакс-Україна.

Москаленко сказав: "Від самого початку ми просили в Болгарії різні види озброєнь. У наданому в Міноборони списку ми зазначили понад 30 найменувань, зокрема найнеобхідніші зараз засоби ППО".

Він зазначив, що до переліку, зокрема, ввійшли системи С-300, а також різні зенітні ракетні комплекси.

Дипломат наголосив: "Актуальним залишається також питання постачань 152 мм гаубиць, самохідних артилерійських установок, снарядів, мінометів".

За його словами, загалом список "досить широкий і різноманітний", і за багатьма пунктами може бути задоволений, оскільки ймовірно, що Болгарія має все, що зазначено в цьому списку.

Москаленко підвів підсумки: "Раніше ми направляли заявку на вертольоти та літаки Су-25 і МіГ-29. Усе озброєння, що є в Болгарії з часів СРСР, абсолютно потрібне нам, необхідне Україні".

Нагадаємо, Рубрика писала, що 3 листопада Парламент Болгарії проголосував за дозвіл на поставки зброї Україні.

Хоча Болгарія та Угорщина безпосередньо не постачають Україні зброю, військові заводи Болгарії отримують величезні прибутки від продажу зброї, яку використовує українська армія у війні проти росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: