fbpx
Сьогодні
Фото: 22:00 05 Лис 2022

Перше видання "Атлас гніздових птахів України" вже у продажу

В Україні вперше надрукували "Атлас гніздових птахів України". Видання містить дані про поширення 275 видів птахів, гніздування яких зареєстровано в Україні у період з 2013 по 2020 роки

Про це повідомляють на фейсбук сторінці Українського товариства охорони птахів.

Дослідження гніздових популяцій птахів України проведені в рамках міжнародного проєкту European Bird Census Council та були включені у видання «Другий Атлас гніздових птахів Європи»(2021 р.).

Вітчизняне видання Атласу містить картосхеми поширення для кожного виду птахів зі зазначенням категорії гніздування й чисельності в Україні. Види птахів проілюстровані авторськими графічними малюнками Миколи Весельського, фахового орнітолога та художника-анімаліста.

Загалом у редакційній роботі над Атласом залучило більше 20 провідних орнітологів України. Та це лише частина великої команди професіоналів, волонтерів, аматорів-птахоспостерігачів, які брали участь у великому дослідженні, що тривало декілька років.

Українське видання Атласу присвячене одному з найважливіших орнітологів України – Ігорю Мироновичу Горбаню. Він був національним координатором першого і другого Атласу гніздових птахів Європи.

«Атлас гніздових птахів України» підтримали приватними пожертвами членів Чеського товариства орнітології (партнер BirdLife в Чехії) та Швейцарським орнітологічним інститутом.
Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: