fbpx
Сьогодні
23:03 04 Лис 2022

Радник Байдена Салліван прибув в Україну: подробиці

В Україну з неоголошеним візитом прибув радник президента США Джо Байдена Джейк Салліван. Посадовець запевнив, що США підтримуватимуть Україну, поки це буде потрібно

Про це повідомили Офіс президента.
Салліван сказав: «Найважливіше, через що я приїхав, — сказати особисто президенту, голові Офісу та публічно всім вам, що США будуть з Україною стільки, скільки буде необхідно в цій війні. Не буде жодних коливань, червоних прапорів, поступок у нашій підтримці, поки ми йдемо вперед».
Він додав, що США продовжать працювати у сферах безпекової, економічної та гуманітарної допомоги Україні. Також американці намагаються посилити позиції України серед міжнародної спільноти і на полі бою, запевнив Салліван.Радник зазначає, що Байден розраховує залучати двопартійну підтримку надання допомоги Україні протягом наступних місяців. За словами Саллівана, ймовірна перемога республіканців не вплине на підтримку США України.Розповів Салліван: «Ми почали з потужного фінансування підтримки, яку надавали останні 8 місяців, і ми віддані тому, щоб розбудовувати цей фундамент на місяці вперед».Посадовець також прокоментував питання переговорів з росією: «Нічого про Україну без України». 

Радник Байдена сказав: «Якщо ви подивитеся на заяви російських посадових осіб, вони починаються з того, що росія залишає за собою всі території, які анексувала. Це неприйнятно відповідно до статуту ООН, який не дозволяє захоплювати територію силою».

Він нагадав, що країни «Великої сімки» підтримують встановлення в Україні «справедливого миру», який передбачає повагу до територіальної цілісності України.

Крім того, Салліван відповів на питання про те, чи має Україна все необхідне для звільнення Херсона. Посадовець зазначив, що описувати ситуацію на полі бою мають військові командувачі, але США повинні надати Україні «все необхідне, щоб провести ці операції».

Салліван під час перебування в Україні провів особисту зустріч із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком, президентом Володимиром Зеленським, а також розширену зустріч з українськими посадовцями, серед яких на відеозв'язку був і головнокомандувач Валерій Залужний.

Глава держави вручив Саллівану орден князя Ярослава Мудрого II ступеня за зміцнення міждержавної співпраці, підтримку державного суверенітету й територіальної цілісності України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: