fbpx
Сьогодні
22:42 02 Лис 2022

Українських саперів тренуватимуть спеціалісти з Камбоджі

Камбоджа надасть своїх спеціалістів з розмінування для тренування українських саперів.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Камбоджі, чиє повідомлення передають Associated Press та Washington Post.

Повідомляється, що під час телефонної розмови між президентом України Володимиром Зеленським і прем'єр-міністром Камбоджі Хун Сеном останній погодився виділити Україні своїх фахівців. Зробити це він збирається у співробітництві з Японією.

Генеральний директор Камбоджійського центру протимінної діяльності Хенг Ратана повідомив, що після консультацій з японськими партнерами його відомство направить свою першу групу в Україну на початку грудня, ще одна група може бути відправлена в першому кварталі 2023 року.

Довідка

Камбоджа відома світу, як одна з найбільш замінованих країн після майже трьох десятиліть війни, яка закінчилася у 1998 році. З того часу велику кількість мін та інших боєприпасів, що не вибухнули, було вилучено і знищено, і це значно зменшило кількість жертв.

Камбоджійські сапери стали одними з найдосвідченіших у світі, і протягом останнього десятиріччя кілька тисяч з них були направлені під егідою ООН в Африку та на Близький Схід.

1 листопада президент Володимир Зеленський мав розмову з прем'єр-міністром Камбоджі.

Низка інших країн, у тому числі США та Німеччина, вже надали Україні допомогу у розмінуванні.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: