fbpx
Сьогодні
10:37 28 Жов 2022

Повернути контроль на внутрішніх кордонах Шенгену закликав глава МЗС Естонії

За відновлення контролю на внутрішніх кордонах Шенгенської зони, щоб вести облік іноземців, які тимчасово перебувають в Естонії, виступив Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу

Про це інформує портал ERR.

Рейнсалу наголосив: "У нас на територію Естонії в'їхало понад 100 000 громадян України, і нам важливо чітко знати, де перебувають [ці] люди. І перевіряти, хто сюди приїжджає і хто звідси виїжджає. Тому МЗС вважає розумним без зволікання ввести контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони".

"Однозначна позиція міністерства закордонних справ полягає в тому, що тут потрібен посилений контроль і велика ясність", – також зазначив Рейнсалу.

А також  міністр заявив про необхідність запровадити обов'язкову реєстрацію для іноземців, які перебувають в Естонії.

Тим часом міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметс сказав, що в держави є гарне уявлення про людей, які перебувають в Естонії, і жодне силове відомство не бачить необхідності закривати шенгенський кордон.

Ляенеметс підкреслив:  "По суті, це коштувало б 7,3 млн євро на місяць. Це означає додатково 150 чиновників поліції на кордоні, це означає зняття чиновників поліції зі східного кордону, тому що хтось повинен буде починати керувати [контролем на Шенгенському кордоні]. Це означає ослаблення, так би мовити, охорони східного кордону в аспекті професіоналізму і, зрозуміло, залучення Кайтселійта".

"Правоохоронні органи кажуть, що нема потреби починати уважно переглядати латвійські номерні знаки на шкоду внутрішній безпеці. Є кілька інших можливостей", – додав глава МВС.

Він зазначив, що українські біженці продовжують прибувати в Естонію, і в Європі слід почати переговори про перерозподіл біженців.

"Очевидно, що ми повинні зробити пропозицію іншим європейським країнам і почати переговори, щоб воєнних біженців приймав також хтось інший. Якщо ця війна триватиме ще рік, то кількість біженців зростатиме і зростатиме, і в якийсь момент настане межа, коли в наших дитячих садочках не буде місць, у школах не буде місць, і я сподіваюся тут на рішучі дії Міністерства закордонних справ", – сказав Ляенеметс.

Читайте ежедневную хронику войны от "Рубрики" — важнейшие новости обороны от российской агрессии и решения для победы собраны здесь.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: