fbpx
Сьогодні
09:00 28 Жов 2022

Що має зробити Україна, щоб стати основним економічним двигуном Європи? Українська кліматична група надала відповіді

В організації перерахували конкретні вимоги до різних сфер економіки та трансформації інфраструктури 

Українська кліматична мережа опублікувала бачення швидкої енергетичної трансформації основних галузей економіки України. Він включає:

  • Електроенергетику. Застарілі теплові електростанції та неефективні газові котельні можуть бути повністю замінені ефективними системами відновлюваної енергетики та децентралізованою інфраструктурою за один інвестиційний цикл – до 2030 року.
  • Будівлі. У цьому секторі величезна можливість полягає у відбудові зруйнованого житлового фонду за новими стандартами енергоефективності, впровадження яких також створює бізнес-умови для модернізації будівель і заміни систем опалення. Українці повинні мати мотивацію та засоби щоб відмовитися від газових котлів на користь теплових насосів, які можуть бути вітчизняного виробництва.
  • Транспорт. Щоб скоротити попит на нафту в транспортному секторі, зважаючи що до вторгнення 80% нафти та нафтопродуктів імпортувалося з Росії та Білорусі, українцям слід масштабно перебудувати логістику. Зусилля слід зосередити на розширенні пасажирського та вантажного залізничного транспорту, розвитку громадського транспорту, розумної міської мобільності та прискоренні переходу до електромобілів.
  • Промисловість. Четвертий крок – відновлення промислових потужностей України на основі нових чистих технологій, які базуються на «зеленому» водні. Виробництво сталі та добрив чітко виділяються як ключові можливості. Маючи величезний потенціал для виробництва електроенергії з відновлюваних джерел, Україна може використовувати його для налагодження виробництва екологічно чистої сталі за нових технологічним ланцюжком: пряме відновлення заліза воднем плюс електродугові печі. Виробляючи власний зелений водень, Україна також може виробляти без шкідливих викидів аміак і добрива.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: