fbpx
Сьогодні
Новини компаній 17:09 19 Жов 2022

Чудеса партнерського маркетингу або як заробляти на SaaS під час війни

Від початку війни в Україні тисячі підприємств припинили існування або скоротили свою діяльність. Але економіці країни життєво важливо, щоб відрахування податків у бюджет не припинялися. І SaaS розробки українців можуть стати вирішенням цього питання

Українські розробники завжди мали хорошу репутацію у світі. Наших фахівців охоче запрошували на роботу за кордон. І хоч 24 лютого принесло багато змін, у них теж можна відшукати можливості.

Те, що в українців є що показати світові, плюс безлімітний онлайн, плюс міжнародна увага до України – це можна використовувати вже зараз, не чекаючи на майбутню перемогу.

Це підтверджують і закордонні компанії, які уважно стежать за українським бізнесом. Наприклад, власник aмериканської міжнародної платіжної платформи Fahezan Sayed запевняє, що з початком великої війни ще більше зацікавився у співпраці з українцями. Поки хтось із компаній боїться невизначеності на ринку, він побачив у ній шанс. Поки конкуренція за український продукт тільки набирає обертів, він уже активно співпрацює із нашими розробниками.

Тому попит на український SaaS є. Продавати є кому. Інше питання – як і до цього підійти. 

З усіх сучасних способів просування софту за кордоном особливо вирізняється партнерський маркетинг – коли SaaS-компанія створює мережу з лідерів думок, які мають доступ до різних цільових аудиторій. Вони, як правило, вміють створювати якісний контент і говорити зі своїми фоловерами однією мовою. 

Правда, з появою партнерів постають інші питання – облік активності кожного, вчасна виплата комісійних, відрахування податків, проведення платежів. А коли це відбувається на міжнародному рівні, потрібно знати податкові правила різних країн, налаштовувати оплати в різних валютах, розуміти, як виписуються інвойси.

Та насправді це не має зупиняти українців від продажів софту іноземцям. У світі вже створені відповідні платформи, які полегшують всі ці процеси. А нещодавно з'явився перший сервіс Transaction Cloud, який поєднав у собі і платіжну платформу, і функціонал для партнерського маркетингу водночас. 

Чудеса партнерського маркетингу або як заробляти на SaaS під час війни

У чому ще перевага софту для продажів SaaS? Наприклад, у того ж Transaction Cloud є окремі кабінети як для SaaS вендора, так і для кожного партнера. Там збирається уся статистика продажів, встановлюються індивідуальні ставки комісійних, здійснюються платежі, зберігаються партнерські посилання. Тобто все під контролем, упорядковано, не треба жонглювати безліччю табличок, вести облік вручну. Усе робиться автоматично, достатньо ввести до софту базові дані, а для цього  не потрібно великої кількості людей.

Чудеса партнерського маркетингу або як заробляти на SaaS під час війни

До речі, ті, хто вміє створювати якісний контент, знає особливості ринку SaaS або може цьому швидко навчитись, також може зробити це своїм джерелом прибутку. Партнерський маркетинг потребує лідерів думок, які говоритимуть з користувачами софту. Маючи власний кабінет у тому ж таки Transaction Cloud і співпрацюючи з вендорами, є можливість заробляти реальні гроші на SaaS. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: