fbpx
Сьогодні
16:25 18 Жов 2022

З'явився чат-бот, у якому кияни можуть дізнатися про відключення світла: як працює це рішення

Через YASNO-online в Telegram клієнти також зможуть передавати показання, сплачувати за спожиту електроенергію та дізнатися адресу найближчого енергоофісу.

Про це повідомляє КМДА. 

У чому проблема? 

З 10 жовтня росія атакує об'єкти енергетичної інфраструктури України в різних регіонах. Через це "Укренерго" час від часу застосовує аварійні відключення й просить українців ощадно користуватися електроприладами в години пікового навантаження (вранці, з 07:00 до 11:00, і ввечері з 17:00 до 23:00). Проте не завжди люди готові до відключення електроенергії.

Яке рішення?

Група компаній Yasno запустила чат-бот у Telegram, у якому кияни зможуть отримувати сповіщення про можливі відключення електроенергії. Знайти чат-бот можна за посиланням.

З'явився чат-бот, у якому кияни можуть дізнатися про відключення світла

Як це працює?

Налаштувавши сповіщення в чат-боті, клієнти будуть отримувати повідомлення про виникнення енергетичної тривоги. Це означатиме, що є ризик тимчасового відключення світла. Після отримання повідомлення про енергетичну тривогу буде можна перевірити черговість відключення вашої адреси.

Щоб налаштувати отримання сповіщень, потрібно у головному меню відкрити пункт "Можливі відключення" й обрати пункт "Підписатися на сповіщення".

Якщо ви отримаєте повідомлення про можливе відключення, то варто максимально обмежити споживання світла, вимкнути енергоємні прилади: бойлер, пральну машину, обігрівачі, кондиціонери, посудомийну машину, електроплиту. Завдяки цьому можна уникнути потребу відключати електроенергію.

У Yasno пояснюють, що наразі існує два типи відключень:

  • Екстремальні аварійні відключення, які застосовують у разі атак на об'єкти енергетичної інфраструктури. У цьому випадку не існує чітких графіків чи черг відключення. Мешканцям намагатимуться давати орієнтовний перелік вулиць до кожного сповіщення про такий тип енергетичної тривоги.
  • Стабілізувальні відключення. У разі, якщо є потреба збалансувати енергосистему, "Укренерго" надає вказівку обмежити електропостачання. Щоб зрозуміти, коли за вашою адресою не буде електроенергії, скористайтеся графіками відключення, які опубліковані на сайті ДТЕК.

До речі, через YASNO-online в Telegram клієнти також зможуть передавати показання, сплачувати за спожиту електроенергію та дізнатися адресу найближчого енергоофісу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: