fbpx
Сьогодні
Новини компаній 16:08 10 Жов 2022

iPhone 13, Pro, Pro Max, mini: що вибрати

У 2021 році виробник Епл порадував шанувальників одразу чотирма новими моделями пристроїв: iPhone 13 Pro, 13 Pro Max, 13 та 13 mini. І, звичайно ж, питання про вибір відповідного пристрою стало головною темою для обговорень. Фахівці інтернет-магазину Цифра розбираються, який яблучний смартфон варто придбати і чому.

Процесор

Усі iPhone 13 отримали новий процесор виробництва Apple – A15 Bionic. Це флагманський володар 5-нанометрового техпроцесу, чого раніше не зустрічала мобільна промисловість. Найпродуктивніший чіп для смартфонів, це говорить багато про що. Щодо оперативної пам'яті, то тут вже помітні перші відмінності моделей Pro і Pro Max. Вони оснащені обсягом пам'яті в 6 Гб, тоді як iPhone 13 mini та 13 дісталися 4 Гб. Обсяг вбудованого сховища також відрізняється. Мінімальний запас пам'яті для зберігання даних становить 128 Гб, а максимальний розширили до 1 Тб у Про-версіях.

Камери

Версії iPhone 13 та 13 mini отримали невеликі оновлення камер. Якість фото та відео стала вищою, проте нічого надприродного. А ось камери Прошок виглядають цікаво. Крім помітного збільшення модулів камери, варто відзначити покращення якості зйомки фото та відео, а також покращення стабілізації. Головною фішкою став режим «Кіноефект», що дозволяє знімати вражаючі відео, в яких штучний інтелект здатний визначати предмети або людей, на яких потрібно сфокусуватися.

iPhone 13, Pro, Pro Max, mini: что выбрать

Чому iPhone 13 Pro вважається преміальною моделлю?

Як показало порівняння iPhone 13 з версіями Pro Max і Pro, Прошки сильно відрізняються від базових версій. Давайте розберемося, в чому кращі дорожчі девайси:

  • Камери. Pro версії Айфонів отримали набагато кращі модулі камер. Навіть у кількості об'єктивів вони перевершують звичайні 13. Найбільша різниця — це наявність трьох модулів камер, включаючи ширококутний, ультраширококутний і телефото, останнього модуля немає в iPhone 13 та iPhone 13 mini.
  • Дисплей — на перший погляд, тут нічого незвичайного. Super Retina XDR екрани, виконані за технологією OLED, стоять у всіх пристроях лінійки. Однак для флагманських моделей Епл підготувала щось особливе. iPhone 13 Pro та його збільшена версія отримали екран з технологією Pro Motion, що дозволяє дисплею оновлюватись із частотою 120 Гц.
  • Матеріали корпусу — порівняно з Айфоном 13 та міні версією, де для виготовлення корпусу використовувалися алюміній та скло, в Про моделях знайшлося місце нержавіючій сталі, за рахунок чого вони більш статусно виглядають та лежать у руці.

iPhone 13, Pro, Pro Max, mini: что выбрать

iPhone 13, Pro, Pro Max та Mini: що вибрати?

Немає однозначної відповіді яка модель краще. Базовий Айфон 13 буде чудовим варіантом для більшості. Айфон 13 міні буде цікавим любителям смартфонів невеликих розмірів. 

Айфон 13 Про і Айфон 13 Про Макс варто купити тому, кому потрібен смартфон із крутими камерами. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: