fbpx
Сьогодні
09:17 03 Жов 2022

В Україні запрацював новий доступний вебресурс із критично важливою інформацією про виживання в умовах війни

English version here

Платформа із різноманітним контентом, до розробки якої доєдналися ПРООН та ЄС, доступна для людей з інвалідністю та людей старшого віку

На новому вебсайті, що працює для інформування постраждалих від війни українців, представлено інформацію про правила перетину кордону, порядок отримання статусу внутрішньо переміщеної особи (ВПО), можливості отримання гуманітарної допомоги та психологічної підтримки під час війни, поради щодо пошуку освітніх можливостей та роботи тощо. Інформація стане корисною як для біженців, так і для внутрішньо переміщених осіб та людей, що не переїздили та залишаються у своїх областях.

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні та Європейський Союз підтримали запуск цього вебресурсу, який максимально адаптовано до потреб людей з інвалідністю та людей старшого віку.

Керівник відділу співпраці Представництва ЄС в Україні Фредерік Куне зазначив, що в умовах війни надважливо скеровувати розвиток цифровізації таким чином, аби вона щонайбільше відповідала потребам вразливих верств населення. «З початком повномасштабного вторгнення люди з інвалідністю та люди старшого віку опинилися у стані страшенної невизначеності, – сказав пан Куне. – Цей вебресурс, що ми його підтримали разом із ПРООН, я переконаний, стане для них міцною опорою в ці нелегкі часи та допоможе поновити віру в краще майбутнє».

Виконувачка обов'язків Постійної представниці ПРООН в Україні Манал Фоуані наголосила, що будь-який план відновлення має ґрунтуватися на підвалинах принципів доступності. «Ця війна призводить до масштабних та невибіркових руйнувань, цим самим посилюючи виникнення ще більших вразливостей по всій країні, – підкреслила пані Фоуані. – Ми в ПРООН переконані, що настав час для розроблення інклюзивного плану з відновлення та відбудови України. Саме тому, ми маємо негайно братися до роботи та впроваджувати його, адже так багато людей серед цивільного населення потребують  спеціалізованих послуг, аби мати можливість протистояти наслідкам війни».

«Вебсайт, що його було запущено за підтримки наших партнерів із Представництва ЄС в Україні, неодмінно стане надійним дороговказом та джерелом критично важливої інформації для всіх, а особливо – для людей з інвалідністю та людей старшого віку», – додала пані Фоуані.

Генеральна секретарка ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України» Вікторія Назаренко подякувала ПРООН та ЄС за підтримку, надану для створення вебресурсу, що повністю відповідає принципам інформаційної доступності. «Відсутність інформації в доступному форматі, неможливість самостійно долучитися до евакуаційних маршрутів, непристосованість укриттів та притулків для тимчасового проживання – все це лише поглиблювало й без того сильну розгубленість серед людей з інвалідністю та людей старшого віку, – зазначила пані Назаренко. – Цей ресурс неодмінно допоможе їм та їхнім рідним вчасно і в повному обсязі отримувати необхідну інформацію, попереджаючи появу додаткових проблем та стресу у ці важкі для всіх нас часи». 

Розробка сайту здійснювалася трьома організаціями, зокрема: ВГО «Національна Асамблея людей з інвалідністю України», ГО «Про.УД | Універсальний дизайн» та ВГО «Коаліція захисту прав осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень». Кошти на його розробку та підтримку роботи було виділено Європейським Союзом у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: