fbpx
Сьогодні
15:18 30 Вер 2022

Люботин на Харківщині став другим містом в Україні, що перейшло на концепцію нуль відходів

English version here

Після проведення майже дворічної роботи із населенням міста Люботин, що на Харківщині, біля багатоквартирних будинків там було встановлено компостери. Хороша новина в тому, що люди одразу почали дуже активно використовувати їх. Так, навіть зараз — під час повномасштабної війни.

Контейнери було встановлено в серпні цього року. Анна Прокаєва, кураторка програми ZeroWaste в Люботині проінспектувала ситуацію з компостером через два тижні після його встановлення. Вона помітила, що люди вже наполовину заповнили ємність, йдеться у статті "ЕкоРубрики".

Тепер сухе листя, залишки від фруктів та овочів — компостуються, а контейнери з неорганічним сміттям вивозять рідше, оскільки там збирається набагато менше сміття. 

Таке рішення не лише робить містян відповідальнішими до довкілля, а ще й допомагає економити, адже відтепер комунальні служби можуть рідше забирати сміття, а отже — менше використовувати бензину для його вивезення. Крім того, це рішення — альтернатива неекологічному спалюванню листя, яке ще й шкодить роботі ЗСУ та ДСНС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: