fbpx
Сьогодні
21:42 21 Вер 2022

Обстріл Кривому Рогу: внаслідок підтоплення постраждали 170 домогосподарств

Фото: Рубрика

У Кривому Розі уже тиждень цілодобово працюють над ліквідацією наслідків російських ракетних ударів по гідротехнічних спорудах, рівень води в ріці Інгулець – в межах норми.

Про це повідомив начальник Криворізької військової адміністрації Олександр Вілкул у Телеграмі.

"Уже тиждень тривають цілодобові відновлювальні роботи на гідротехнічних спорудах, які постраждали внаслідок терористичних ракетних атак окупантів. На сьогодні ситуація повністю стабілізована. Рівень води в річці Інгулець в межах допустимих норм, якість питної води по місту відповідає нормам", – зазначив начальник ВА.

Він нагадав, що триває прийом заявок від криворіжців, чиї домоволодіння постраждали від підтоплення, на отримання матеріальної допомоги. За остаточними результатами обстеження, від підтоплення в тій чи іншій мірі постраждало 170 домогосподарств.

На сьогодні прийнято 90 заявок на надання матеріальної допомоги від міста, а через додаток «Дія» оформлено 75 заявок на отримання допомоги від держави.

"Що стосується допомоги від міста, то ті домогосподарства, де постраждали житлові приміщення, отримають допомогу в розмірі чотирьох середніх прожиткових мінімумів – це 10 032 гривні. Де постраждали підвальні або нежитлові приміщення, отримають допомогу в розмірі одного прожиткового мінімуму – це 2 508 гривень. Містом вже виділено фінансовий ресурс для забезпечення таких виплат. Хочу сказати, щоб усі розуміли – законодавчо цих виплат немає. Відповідно до законодавства компенсація надається державою після війни. Але ми розуміємо, як людям важко, і надаємо допомогу зараз з міського бюджету. А потім ще надасть держава, якщо ви оформите документи через "Дію"", – пояснив Вілкул.

Він також зазначив, що сьогодні вдень у Криворізькому районі війська рф обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади. Обійшлося без втрат та руйнувань.

Довідка

14 і 15 вересня авіація росії завдавала ударів крилатими ракетами "Кинджал" та "Іскандер" по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу.

Внаслідок спричинених ними пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1-2 метри, сталися підтоплення домогосподарств, проводилася евакуація жителів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: