fbpx
Сьогодні
08:35 16 Вер 2022

Україна ввійшла до трійки країн у глобальному рейтингу з використання криптовалюти

English version here

Україна посіла третє місце у міжнародному рейтингу глобального індексу використання криптовалюти у 2022 році, обійшовши такі країни як США, Велика Британія, Китай та Індія.

Відповідні дані оприлюднила аналітична блокчейн-компанія Chainalysis.

Перше місце другий рік поспіль посідає В'єтнам, друге – Філіппіни. На четвертому місці опинилася Індія, на п'ятому – Сполучені Штати Америки.

У Chainalysis зазначають, що, як і торік, в рейтингу домінують ринки, що розвиваються. Під час складання індексу компанія дотримувалася розподілу країн на чотири категорії, як це робить Світовий банк: високий дохід, дохід вище середнього, дохід нижче середнього та низький дохід. Друга та третя категорії домінують у рейтингу.

"Користувачі в країнах із доходом нижче середнього та вище середнього часто покладаються на криптовалюту для надсилання грошових переказів, збереження своїх заощаджень під час нестабільності фіатної валюти та задоволення інших фінансових потреб, унікальних для їхньої економіки. Ці країни також схильні покладатися на біткойни та стейблкойни більше, ніж інші країни", – роз'яснюють у Chainalysis.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: