fbpx
Сьогодні
17:13 29 Сер 2022

В одеських кав'ярнях можна “орендувати” багаторазові стакани

Фото: The Village

Проєкт "CupToU" провів опитування серед одеситів та з'ясував, що 90% з тих, хто має власний стакан to go, періодично його забувають.

Про це розповідає The Village. 

У чому проблема? Активісти кажуть, що за 2019 рік в Україні виготовили 209 мільйонів одноразових стаканчиків. Це 80 тисяч дерев за рік, згідно з підрахунками компанії Greenmatch. Крім того, паперові стакани можуть бути небезпечними, бо для запобігання промоканню вони вкриті шаром поліетилену, що оброблений шкідливими для організму людини PFAS-хімікатами. 

Яке рішення? Проєкт "CupToU" пропонує "орендувати" багаторазові стакани у кав'ярнях Одеси, щоб вирішити проблему одноразового сміття. CupToU провели опитування одеситів та з'ясували, що 90% з тих, хто має власний стакан to go, періодично його забувають: 

"Тобто поціновувачі кави хоч і хочуть споживати більш екологічно, але це не завжди зручно", – коментують автори проєкту.

Як це працює? Щоб орендувати багаторазовий стакан, гість закладу має сплатити депозит 100 гривень. Він може повернути ці гроші назад, повернувши стакан у будь-який партнерський заклад протягом необмеженого часу.

Дизайн багаторазових стаканів присвятили одеській архітектурі, його розробив Ростислав Волокітін. Зокрема зобразили пам'ятки, які були знесені або перебувають під ризиком знесення та потребують реставрації (дача Маразлі, завод Краян), щоби нагадати про важливість збереження історичної спадщини Одеси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: