fbpx
Сьогодні
18:35 25 Сер 2022

Президент США анонсував списання боргів за навчання 43 мільйонам студентів

Президент США Джо Байден оголосив, що США спишуть студентські борги громадянам, які отримують менше ніж $125 000 на рік – рішення торкнеться 43 млн американців.

Про це пише Reuters.

Таким чином Байден дотримався обіцянки, яку він дав під час президентської кампанії перед обранням на посаду – сума студентських боргів у США сягає 1,6 млрд дол.

"Цей крок міг би підвищити підтримку його колег-демократів на виборах до Конгресу в листопаді, але деякі економісти сказали, що це може сприяти інфляції, а деякі республіканці в Конгресі США поставили під сумнів, чи мав президент законні повноваження скасувати борг", – пише агентство.

Списання боргів вивільнить сотні мільярдів доларів для нових споживчих витрат, які можуть бути спрямовані на купівлю житла та інші великі витрати, що може сприяти росту інфляції, вважають деякі економісти. Про це, зокрема, написав колишній міністр фінансів США Ларрі Саммерс.

Байден під час виступу у Білому домі заявив, що такий крок призначений наасмперед "для сімей, які потребують його найбільше, які особливо сильно постраждали під час пандемії".

Повідомляється, що списуватимуть 10 тис дол, а для тих, хто виплачував борги за федеральними грантами для відвідування коледжу, спишуть 20 тис дол.

Списання відбуватимуться до 31 серпня, оскільки це граничний термін, коли обслуговування цих боргів мало відновитися після пандемічної паузи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: