fbpx
Сьогодні
16:22 19 Сер 2022

Усик: Мене мотивує народ України, який наполегливо бореться за нашу незалежність

English version here

Чемпіон світу з боксу по версіях WBO, IBF, WBA в суперважкій вазі Олександр Усик (19-0, 13 КО) перед боєм з Ентоні Джошуа (24-2, 22 КО) в інтерв'ю The Telegraph заявив, що українці борються за свободу, незалежність і захищають культуру країни.

"Мене мотивує народ України, який наполегливо бореться за нашу незалежність, захищає нашу свободу і захищає нашу культуру, яку інші люди хочуть знести і знищити, вони не хочуть, щоб Україна існувала.

Я спілкуюся з багатьма хлопцями, які знаходяться на фронті. Я отримую від них голосові і відео повідомлення зі словами підтримки. Вони моляться за мене і за мою перемогу.

Я отримую з дому щодня новини. Є позитивні – деякі з моїх військових друзів повернулися цілими і неушкодженими".

Олександр Усик розповів, що мотивувало українців з перших днів війни з росією бути сильними та не панікувати.

«Якби наш президент залишив країну у перші дні війни, то українці залишилися б без надії. Але він цього не зробив. Це мотивувало нас бути сильними та боротися. Я впевнений, що якби нашим президентом був хтось інший, то ми не рухалися б у тому позитивному напрямку, в якому пішли.

У бою з Джошуа я покажу, що Україна є країною серйозних, сильних, розвинених і духовних людей. Я знаю ситуацію, бо підтримую зв'язок із оточенням Зеленського. Він узяв усю відповідальність на себе. Коли виникає складна ситуація, багато хто намагається цього уникнути. Але Зеленський не втік після вторгнення росії.

Інші країни говорили, що можуть забрати його з України, але Зеленський залишився заради своєї країни. Що думають люди на зразок мене та інших українців, коли бачать, як він діє таким чином? Усі зрозуміли, що ми маємо вийти та боротися за нашого лідера», – сказав Усик.

20 серпня в Джидді Олександр Усик проведе другий бій з Ентоні Джошуа. У першому бою українець впевнено виграв за очками, здобувши чемпіонські пояси.

Реванш Усик – Джошуа українці зможуть переглянути безплатно

Олександр Красюк, промоутер володаря титулів WBA, WBO та IBF у важкій вазі Олександра Усика розповів, що його підопічний на власні кошти викупив права на трансляцію реваншу з Ентоні Джошуа.

"Це подарунок Олександра Усика, бо він за свої гроші одержав ці права і безкоштовно хоче передати всьому українському народу, щоб цей поєдинок кожен охочий українець міг спостерігати у прямому ефірі. Тому станом сьогодні ми розуміємо, що потрібно зробити максимальну дистрибуцію цього поєдинку. Наші партнери Megogo формуватимуть цей сигнал. Сигнал приходитиме на регіональних телеканалах Суспільного. Наприклад, той, хто не має доступу до інтернету або до Megogo, зможе дивитись цей поєдинок у прямому ефірі на цьому телеканалі. Також цей поєдинок буде на ютубі на офіційному каналі Олександра Усика. І швидше за все цей поєдинок транслюватиме ще один наш партнер – компанія Парі-Матч на своєму сайті та у своєму додатку", – роз'яснив Красюк.

Головна мета трансляції – допомогти Україні

Промоутер наголосив, що завдання команди Усика – зробити максимальну кількість контактів з аудиторією. Це пов'язано з тим, що фонд боксера використовує цю нагоду для того, щоб зібрати гроші на допомогу Україні.

"Під час прямого ефіру кожен охочий матиме можливість за допомогою QR-коду зробити внесок у перемогу. Також усі гроші від спонсорів, які допомагатимуть із цією трансляцією, переходитимуть до фонду Олександра Усика та будуть використані також для допомоги Україні", – розповів фахівець.

"Насправді на цей раз це не просто спортивна подія. Спортивна подія тут на другому плані. Це метод, яким хоче скористатися Олександр. Адже він заснував свій благодійний фонд, який досить успішно працює, допомагаючи людям та збройним силам. Допомоги ніколи не буває надто багато, тому в рамках цієї трансляції збиратимуться гроші, і потім сам Олександр публічно звітуватиме, як ці гроші були використані. З таким закликом, я думаю, сам Олександр ближче до поєдинку звернеться до своїх земляків та своїх фанатів. Хто може, хто має бажання допомогти Україні, нехай це зробить. А наше завдання — зробити так, щоб сам процес був максимально доступним і простим для будь-кого", – додав Красюк.

Протягом усієї трансляції буде відкрито збір коштів на потреби ЗСУ. Олександр Усик разом з партнерами мають на меті зібрати 1 мільйон доларів, за який буде придбано 100 автівок для захисників та захисниць України. Якщо сума донатів перевищить 1 мільйон доларів, частина коштів буде витрачена на продуктові набори, які будуть передані ВПО та людям, які потребують допомоги.

  • Пряма трансляція поєдинку 20 серпня на каналі 2+2 (канал 2) о 22:00
Рубрика:
Спорт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: