fbpx
Сьогодні
16:56 18 Сер 2022

Природоохоронці пропонують підвищити обороноздатність України за допомогою болот

На думку екологів, природний бар'єр біля кордону в вигляді болота, завадить ворогу потрапити на територію країни сухопутним шляхом

Цікаву ідею висунули екологи громадської організації «Українська природоохоронна група»: вони запропонували використовувати природу для посилення державного кордону. 

​​Під самим кордоном, на периферії нашої держави, зосереджується найбільша кількість цінних природних територій. Тут найбільше нерубаних лісів і немеліорованих боліт, які стають природним бар'єром для сухопутних військ. Спеціалісти пояснюють:

"Усього вздовж сухопутного кордону з країнами-агресорами розміщено 90 об'єктів природно-заповідного фонду. Практично всі ці території – ліси та непрохідні болота – чудові природні перешкоди для просування ворожих військ. На початку весни 2022 року десятки російських танків загрузли у болотах Українського Полісся і тут ми цілком згодні з колегами з WWF-Україна, що для підвищення обороноздатності слід обводнювати болота на півночі України. Отож, чим краще зберігатимуться природні ландшафти, чим більше вони будуть обводнені – тим краще виконуватимуть функцію захисту України від військового вторгнення".

В Українській природоохоронній групі пропонують оголосити територію ПЗФ взовж кордону з росією, а це — 174,4 тисячі гектарів, територією з особливо суворим режимом оборони:

"Таке рішення буде надзвичайно корисним для збереження біорізноманіття, оскільки найголовнішим чинником втрат дикої природи є господарська діяльність, якої тут тепер не буде. І від такого рішення жодним чином не постраждає економіка держави", — вважають екологи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: