fbpx
Сьогодні
12:09 15 Сер 2022

Сім'я військового, у якій народилася трійня, першою отримала допомогу в другій хвилі благодійного проєкту BGV Charity Fund

English version here

Розповідаємо, як батькам отримати набори для новонароджених від благодійного фонду.  

Нещодавно "Рубрика" писала про народження трійні у військовій сім'ї в Києві. Батьків — Тетяну і Юрія Копців, та їхніх малюків – Марка, Святослава і Захара – привітали командувач Об'єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв, побратими й посестри, родичі та друзі. А після нашої новини родину знайшов і Благодійний фонд BGV Charity Fund — аби розпитати, що потрібно новоспеченим батькам та їхнім хлопчикам, та як це — стати батьками трійні у воєнний час. Виявилось, що головні виклики для новоспечених батьків залишаються тими самими, що і в час мирний:

"Напевно, найважче — це увійти в ритм і спати в кращому випадку по пару годин за добу. У маленьких дітей режим — через кожні 3 години їх потрібно годувати. А погодувати трійню займає приблизно 1,5 години. І так у тебе залишається 1,5 години на поїсти, поспати, сходити в душ, і на справи по дому. І це якщо вони тихо і мирно сплять, що буває не завжди. Але коли ти дивишся на них, обнімаєш, цілуєш, то в тебе невідомо звідки з'являються сили. І вистачає пів години, щоб відновитися", — розповіла молода мама Тетяна Копець. 

На запитання, як вдається спати так мало, додає: "Ми ще спати стоячи навчилися".

Сім'я військового, у якій народилася трійня, першою отримала допомогу в другій хвилі благодійного проєкту BGV Charity Fund

І хоч зараз багато мам обирають тимчасово поїхати з України, Тетяна залишати Батьківщину не планує:

"Я і не думала їхати з України. Я — військова і не мала права цього робити. А по-друге, хотіла, щоб діти народилися саме в Україні. А їхати самій за кордон, де ти нікого не знаєш і тебе ніхто не знає, — страшно. Тим більше, коли ти вагітна трійнею, у тебе завжди існує ризик викидня або передчасних пологів".

BGV Charity Fund вирішили допомогти родині Копців, адже в рамках своєї роботи вже багато спілкувалися з мамами новонароджених і чудово знають, які виклики постають перед батьками немовлят — а тим паче одразу трьох. "Ми знаємо, що зараз в Україні дуже дорого купувати дитячі товари. Крім того, є проблема з постачанням певних категорій товарів. Тому, коли ми побачили новину, що в родині військового народилося аж троє хлопчиків, ми зрозуміли, що наш Фонд просто не може оминути цю історію та обов'язково має передати допомогу родині у рамках нашого проєкту для новонароджених та їхніх мам. Родина Тетяни та Юрія — це наші перші учасники другої хвилі проєкту, під час якої ми безкоштовно роздаємо 10 000 наборів із необхідними товарами для щойно народжених малюків. Про її старт ми оголосимо вже завтра", — кажуть представники Фонду.

Сім'я військового, у якій народилася трійня, першою отримала допомогу в другій хвилі благодійного проєкту BGV Charity Fund

Допомогу Фонд передав особисто Тетяні. Спільно з німецькими партнерами — dm-drogerie markt та We Are All Ukrainians благодійники забезпечили трьох малюків харчуванням одразу на пів року. Саме про особливу потребу в харчуванні для малюків і розповіла Фонду Тетяна Копець. Також сім'ї передали підгузки та стандартні набори Фонду для новонароджених: одяг, пляшечки, засоби гігієни та догляду для мами, ковдри, соски та інше. Повний список складу набору можна подивитися на сайті BGV Charity Fund.

Представники Благодійного фонду BGV кажуть, що знайомство з Тетяною та її трьома синами-козаками розчулило волонтерів організації — не закохатися в цю родину неможливо. 

"Заради цього — заради майбутнього України ми й працюємо", — додають у Фонді. 

Як батькам немовлят отримати допомогу від BGV Charity Fund?

16 серпня стартує друга хвиля допомоги благодійного проєкту BGV Charity Fund, в рамках якої ще 10 000 сімей отримають набори для породіль та діток. У рамках першої хвилі проєкту Фонд уже роздав по всій Україні 10 000 наборів для малюків із найнеобхіднішими товарами на загальну суму у понад один мільйон євро.

Набір може отримати мама чи тато новонародженої дитини з будь-якої області та населеного пункту в Україні (*окрім тимчасово окупованих територій). Вік дитини на момент подачі заявки на отримання набору має бути від 0 до 2-х місяців, оскільки товари у наборі передбачені саме для дітей цієї вікової категорії. Допомогу Фонд надсилає у кількості один набір для одного новонародженого. Тому, наприклад, якщо ви сім'я з двійнятами, ви можете подати заявку на отримання двох наборів.

Інструкція, як подати заявку та отримати набір:

Більше новин про BGV Charity Fund читайте у партнерському спецпроєкті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: