fbpx
Сьогодні
11:02 12 Сер 2022

На Гаїті знов знайшовся рідкісний вид магнолій, який науковці вважали втраченим майже 100 років

English version here

Після знищення первинного середовища існування рослини внаслідок вирубки лісів, природоохоронці знайшли місцеву магнолію вперше з 1925 року

Як повідомляє The Guardian, команда природоохоронців знову знайшла місцеве дерево магнолії в лісі на Гаїті вперше після того, як воно було втрачено наукою в 1925 році. 

Північна магнолія Гаїті (Magnolia emarginata) з чисто-білими квітами та листям унікальної форми була спочатку знайдена в лісі Морн-Коломбо, який з тих пір був знищений через вирубку. Вид вважався зникаючим і був включений до червоного списку видів, що знаходяться під загрозою зникнення Міжнародного союзу охорони природи.

Як це сталось?

Підозрюючи, що магнолія може вижити на піднесених місцях існування, команда з Національного тресту Гаїті вирушила до Північного масиву, найдовшого гірського масиву Гаїті, у пошуках рослини. На третій день експедиції команда помітила одне дерево і зробила перші фотографії рослини. 

Незабаром науковці виявили 16 квітучих дерев на різних стадіях розвитку, а також молоді рослини на ранніх фазах росту.

Що це означає?

Як заявили вчені, ці відкриття свідчать про те, що в цьому районі можна знайти ще більше видів. Коли вони ідентифікували дерева, то зібрали зразки для аналізу ДНК і планують повернутися пізньої осені, щоб зібрати насіння.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: