fbpx
Сьогодні
16:01 07 Сер 2022

Перша в Україні: у Тернополі встановили інноваційну сонячну енергетичну систему SmartFlower

English version here

Енергетична система виробляє на 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні панелі

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

У Тернополі представили і ввели в експлуатацію інноваційну сонячну панель Smartflower, оснащену інтелектуальними функціями. "Розумна" установка, яка зовні виглядає як велетенська квітка, відстежує потік сонячного проміння і збирає максимальну кількість світла. За рік одна установка Smartflower може продукувати від 4000 до 6200 кіловат енергії залежно від погоди і клімату.

"SmartFlower використовує передову робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця, виробляючи до 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі. Крім того, щодня під час заходу сонця Smartflower автоматично складатиметься й очищатиметься, щоб підтримувати максимальне використання сонячної енергії", – пояснили розробники.

"Розумні квіти" створюють в австрійсько-американській компанії "Smart Flower Solar". Спільно із іноземними партнерами тернопільський проєкт реалізували у ТОВ "Енерджі Інжинірингова компанія".

Інноваційні сонячні панелі планують встановлювати не лише в комунальних закладах чи установах, пропонуватимуть долучитись до ініціативи й підприємців Тернопільської області.

"Надзвичайно важливим сьогодні є впровадження енергозберігаючих технологій та альтернативних джерел енергії, тому що впродовж останніх років ми живемо в умовах енергетичної війни з росією, і щороку в нас виникає питання щодо енергозаміщення та виробництво електроенергії з альтернативних джерел", – наголосив голова Тернопільської міської ради Сергій Надал.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: