fbpx
Сьогодні
21:07 07 Сер 2022

У Львові відкрили перший на Заході України банк грудного молока

У Львівській обласній лікарні відкрили Банк грудного молока. Його потужності зможуть забезпечити потреби лікувальних закладів Львова та області

Про це повідомили у Львівській обласній клінічній лікарні.

"Усвідомлюючи всю важливість грудного вигодовування, у Львівській обласній клінічній лікарні створено Банк грудного молока, вiдкриття якого присвячено Всесвітньому тижню з підтримки грудного вигодовування", – йдеться у повідомленні.

Роботи тривали кілька років, а вже зараз змінилося все до невпізнання: сучасний ремонт, потужне обладнання, комфортні умови, нова вентиляційна система, відеонагляд, потужна система водоочистки.

У Львові відкрили перший на Заході України банк грудного молока

Проєкт повністю зреалізований за кошти меценатів з України та Латвії. Загальна вартість становить близько 15 мільйонів гривень.

"Потужності банку грудного молока можуть забезпечити потреби всіх лікувальних закладів Львова і області, а в майбутньо у Західній Україні, які надають допомогу новонародженим. Тож, і надалі будемо докладати максимум зусиль задля забезпечення донорським грудним молоком всiх потребуючих немовлят", – наголосили у медзакладі.

Там також зазначили, щорічно медичну допомогу тут отримують близько 600 новонароджених високого перинатального ризику.

У Львові відкрили перший на Заході України банк грудного молока

"Ці немовлята транспортуються з пологових стаціонарів міста та області в супроводі фахової команди та в умовах реанімобіля забезпеченого найсучаснішим обладнанням. За результатами лікування до 95 % з усіх пацієнтів успішно виписуються здоровими. Саме у Львівській обласній лікарні виходили четверню та маленьку дюймовочку, яка народилася передчасно терміном вагітності 23 тижні з масою тіла 480 г", – долали в обласній лікарні.

Львівський банк грудного молока став першим на заході та другим на території всієї України. Перший такий банк відкрили в Києві 2019 року.

Фото: Львівська обласна клінічна лікарня

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: