fbpx
Сьогодні
13:24 23 Лип 2022

Американське видання New York Times відкриває бюро в Україні для висвітлення російсько-української війни

New York Times відкриває бюро в Києві для висвітлення російсько-української війни

Про це інформує Рубрика, посилаючись на заяву видання.

Як зазначають, очолить відділ журналіст Ендрю Крамер, який раніше працював у московському бюро.

"Ми створили бюро в Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка змінила життя мільйонів українців і впливає далеко за межами країни.

Конфлікт поставив людей по всьому світу під загрозу голодної смерті, зруйнував альянси, підірвав зусилля щодо переходу на чисту енергію та кинув виклик і без того крихкому світовому порядку, заснованому на правилах",  наголосили в NYT.

Ендрю Крамер почав працювати у виданні у 2005 році. Упродовж років він висвітлював питання України, але з московського бюро. У 2014 році, коли почалась війна на Донбасі, він був оперативним військовим кореспондентом.

Немає нікого, хто краще підходить для керівництва The Times, коли ми створили бюро в Києві, щоб продовжувати висвітлювати війну, яка перевернула життя мільйонів українців і шанувалася далеко за межами країни, додали у заяві.

"За всі роки, які ми працювали разом, я можу порахувати на пальцях однієї руки кількість разів, коли я ставив йому запитання про історію, на яку він не міг відповісти.

І зазвичай, енциклопедичним способом, який вказував на те, що він вже розглядав це питання і вирішив впоратися з ним більш простим і ефективним способом, " – сказав Кайл Крайтон, ветеран Міжнародного кабінету редактора.

У травні 2022 року американська газета The Washington Post анонсувала відкриття в Києві свого бюро. Його очолила журналістка Ізабель Хуршудян, яка (як і Крамер) раніше працювала в Москві.

Зазначимо, що у травні видання New York Times опублікувало редакційний матеріал, де висловило свою думку щодо України.

Редакція заявила, що Україні потрібно "ухвалити болюче рішення" та пожертвувати своїми територіями, бо переговори "вимагатимуть будь-яких компромісів". Там переконані, що Україні не вдасться перемогти.

"Воєнна перемога України над росією, коли Україна повертає собі всі території, захоплені росією з 2014 року, не є реалістичною метою.

Хоча російське планування та бойові дії були напрочуд неохайними, росія залишається надто сильною, а путін вклав у вторгнення занадто багато особистого престижу, щоб відступити", наголошували у матеріалі.

Українська влада неодноразово заявляла, що не піде на територіальні поступки.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: