fbpx
Сьогодні
20:45 11 Лип 2022

На які канали Вайбер підписатись, щоб бути у курсі новин

Довіряти цій новині чи ні? В умовах інформаційного протистояння досить легко піддатися паніці через фейкове повідомлення. Особливо коли інформація поширюється стрімко різними джерелами, дуже важливо знати, кому можна довіряти.

Для запобігання розповсюдження дезінформації у Viber є офіційні канали та боти, які публікують лише перевірену інформацію. 

  • Центр протидії дезінформації при РНБО України. ЦПД при РНБО активно діє на інформаційному фронті, спростовуючи маніпуляції та фейки. Для цього Центр перевіряє чисельні повідомлення, які з'являються в медіа. Результати їх роботи доступні на сайті та у каналі Viber, який налічує 1,3 млн осіб.
  • Головне управління розвідки. ГУР у своєму каналі викладає актуальні новини з передової, а також висвітлює цікаві історії з повсякденного життя ЗСУ. Крім того, у каналі публікують розвіддані – перехоплення перемовин між окупантами та їх родинами в росії, іншими терористами тощо. 
  • Справді. Spravdi – це канал Центру стратегічних комунікацій при Міністерстві інформаційної політики.  Тут борються з російською пропагандою та дезінформацією, а ще інформують суспільство про важливі речі, які впливають на кожного з нас. Головна мета – допомогти українцям краще протистояти російській інформагресії та навчити розрізняти брехню ворога.
  • Країна_інфо. Інформаційний канал присвячений життю країни у стані війни. Висвітлює злочини окупантів, вшановує визначних військових і волонтерів, а також підбиває щоденні підсумки. Наразі це один з найпопулярніших офіційних канаів у Viber, налічує понад  2,1 млн учасників.
  • Ukraine NOW. Канал популярна за швидке та змістовне оприлюднення новин повсякденного життя українського суспільства. Також тут з'являється інформація щодо міжнародних відносин та підтримки України країнами-партнерами. 
  • Безпека довідник (viber://pa?chatURI=dovidkainfo_bot). Цей бот дає практичні поради, розповідаючи як діяти у надзвичайних ситуаціях. Допомагає знайти відповіді на такі питання: як діяти під час обстрілів, як вижити в окупації чи полоні, як отримати відшкодування знищеного майна, що робити у випадку примусової депортації. А також розповідає про правила поведінки на замінованих територіях, кібербезпеку тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: