fbpx
Сьогодні
Фото 15:28 25 Чер 2022

Окупанти жорстоко побили літню жінку-волонтера з Херсона, бо та не віддавала український паспорт

Фото: Перше медичне об'єднання Львова/Facebook

Російські загарбники жорстоко побили літню жінку з Херсона Тетяну Антонюк, бо та не хотіла віддавати український паспорт

Про це розповіли у Першому медичному об'єднанні Львова.

Як зазначили у центрі, напівпритомна та з переломом хребта 75-річна жінка змогла залізти до автівки та втекти з російського блокпоста.

У медичному об'єднанні розповіли, що до травня Тетяна категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Вона погодилася виїхати лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ та переживав за її безпеку.

Тетяна встигла зібрати лише тривожну сумку та покласти на ґанку будинку перед евакуацією. За її словами, пізніше у її будинок влучив снаряд, додали у центрі.

Авто, яким жінка виїздила з іншими людьми з Херсона, зупинили на російському блокпості.

Як зазначають, загарбники відібрали у них всі цінні речі, а коли Тетяна відмовилася віддавати український паспорт — почали лупцювати.

"Коли я впала, у мене були кросівки-чоботи, він [окупант] ще з мене зняв їх, і я побігла босою. У мене ще нога трохи травмована була, вся в крові. Я одразу не зрозуміла. Водій завів машину, поки вони відволіклися, у сумки почали зазирати — і цієї миті ми просто втекли. Я на ходу скочила", розповіла жінка.

70-річна волонтерка Тетяна Антонюк з Херсона

Фото: Перше медичне об'єднання Львова/Facebook

Їй дивом вдалося втекти. Вже на українському блокпості жіночці допомогли медики. Евакуаційним потягом у важкому стані вона дісталася до Львова, де її госпіталізували до лікарні Святого Луки.

Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без чиєїсь допомоги.

Щоб Тетяна ходила, нейрохірургам довелося зробити складу операцію та ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Жінка каже, що саме не розуміє, як доїхала з переламом хребта, але для неї головне було вирватися.

70-річна волонтерка Тетяна Антонюк з Херсона

Фото: Перше медичне об'єднання Львова/Facebook

Вона розповіла, що працювала журналістом під час війни в Афганістані, а потім їздила в зону АТО, як волонтер від Червоного Хреста.

"Під час АТО росіяни поводилися пристойніше. Такого не було. Ну так, крали, горілку десь купували, в магазини заходили, просто безплатно хапали товари. Але такого звірства, насилля дітей, не було. А це щось страшне", — каже Тетяна Антонюк.

Операція минула успішно, і тепер Тетяна може підводитися з ліжка. Лікарі розповідають, що жінка налаштована рішуче.

"Каже: лікуватися довго не буде, адже відлежуватися нема часу — потрібно волонтерити! Ми бажаємо їй швидкого одужання і пишаємося такими сильними українськими жінками", — зазначили у медоб'єднанні.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" – всі поточні новини цієї доби оборони від російської агресії зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: