fbpx
Сьогодні
07:53 16 Чер 2022

Російські війська зосереджують зусилля на Бахмутському напрямку, штурмують Сєверодонецьк, – Генштаб

Російські загарбники не припиняють спроб захопити Сєверодонецьк, а також зосереджує основні зусилля на Бахмутському напрямку

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

  • На Волинському та Поліському напрямках, в рамках перевірки бойової готовності, в одній з механізованих бригад Республіки Білорусь відпрацьовано розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів з практичним прийомом військовозобов'язаних.
  • На Сіверському напрямку противник з метою демонстрації присутності та сковування дій підрозділів Сил оборони продовжує утримувати підрозділи збройних сил російської федерації зі складу Західного військового округу в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Ворог здійснив артилерійські обстріли позицій наших військ у районах населених пунктів Леонівка та Бачівськ Чернігівської та Сумської областей відповідно.

  • На Слобожанському напрямку противник перегруповує війська з метою нарощування наступальних спроможностей.
  • На Харківському напрямку основні зусилля ворог зосереджує на утриманні зайнятих рубежів. Ворог здійснював інтенсивні артилерійські обстріли, зокрема і з реактивних систем залпового вогню в районах населених пунктів Базаліївка, Уди та Верхній Салтів.
  • На Слов'янському напрямку агресор веде штурмові дії, здійснює пошук слабких місць в оборонних позиціях ЗСУ. Обстрілював з артилерії різного калібру цивільну інфраструктуру неподалік Пришиба, Долини, Карнаухівки та Вірнопілля.
  • На Донецькому напрямку противник веде бойові дії уздовж лінії зіткнення.
  • На Лиманському напрямку ворог активних дій не вів, обстріляв українські підрозділи із ствольної артилерії в районі Пискунівки.
  • На Сєверодонецькому напрямку російські окупанти продовжують вогневий вплив на підрозділи ЗСУ з усіх наявних вогневих засобів у районах населених пунктів Білогорівка, Лисичанськ, Сєверодонецьк.

Ворог не припиняє спроб встановлення повного контролю над містом Сєверодонецьк. Веде штурм, бої тривають.

  • На Бахмутському напрямку ворог проводить штурмові дії з метою покращення тактичного положення. Зафіксовано артилерійські обстріли в районах населених пунктів Веселе, Соледар, Берестове та Вовчоярівка.
  • На Лиманському, Авдіївському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник здійснює систематичний вогневий вплив з метою сковування дій підрозділів українських військ у районах населених пунктів Новобахмутівка, Водяне, Первомайське, Микільське, Антонівка, Гуляйполе, Новопіль та Оріхів.

На напрямку Єгорівка – Шевченко українські воїни виявили та знищили диверсійно-розвідувальну групу противника.

  • На Південнобузькому і Таврійському напрямках противник зосереджує зусилля на утриманні зайнятих рубежів та недопущенні наступу ЗСУ. Завдає вогневого ураження підрозділам Сил оборони.

Як повідомляла Рубрика, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" українські захисники знищили 34 загарбників, два склади боєприпасів, БМП, БТР та іншу техніку ворога.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: