fbpx
Сьогодні
16:25 15 Чер 2022

На Харківщині ЗСУ звільняють села на підступах до окупованого Ізюма

Фото: Joint Forces Task Force

На Харківщині в запеклих боях ЗСУ та сили тероборони звільняють села на підступах до захопленого міста Ізюм.

Про це повідомив ефірі телеканалу Еспресо начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Ізюмської міської ради, депутат міськради Максим Стрельник.

"На Ізюмському напрямку продовжуються запеклі бої. Російські окупанти так само намагаються просуватись в бік міста Слов'янська, Барвінкового з метою оточення наших військ в зоні операції об'єднаних сил. Але ЗСУ, сили територіальної оборони Ізюма тримають оборону і навіть наносять контрудари противнику у фланги, звільняючи деякі населені пункти вже навіть і на околицях Ізюма. Це такі села як Співаківка і Заводи, які знаходяться по обидва береги річки Сіверський Донець", – повідомив Стрельник.

Він зазначив, що мешканці Ізюмського району сподіваються, що нашим військовим вдасться закріпитись на відбитих рубежах і вони зможуть продовжити свій контрнаступ, результатом якого стане визволення Ізюма.

Депутат зазначив, що супротивник заводить на Ізюмщину резерви, однак і вони вже деморалізовані.

"Російські загарбники зараз постійно маневрують, деякі сили вони перекидають на Сєверодонецький і Лиманський напрямки. Заходять їхні резерви. Тому достеменно важко сказати, скільки саме окупантів перебуває на Ізюмському плацдармі. Проте це близько від 20-25 батальйонно-тактичних груп, які складають дуже серйозну загрозу для нашої армії. Проте все ж в Ізюмі противник деморалізований, натомість наше військо повністю вмотивоване, щоб продовжити свій контрнаступ", – сказав Стрельник.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: